Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο με περίπου 50 προαπαιτούμενα


Αύριο, ενδεχομένως και στη διάρκεια της νύχτας, θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.
Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, με το πολυνομοσχέδιο των περίπου 600 σελίδων θα κλείσουν περίπου 50 από τα εκκρεμή 60 προαπαιτούμενα και τα υπόλοιπα δέκα – με τα οποία θα συμπληρωθεί η λίστα με τα συνολικά 110 προαπαιτούμενα - θα υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων.
 
Παράλληλα, ενδέχεται να υπάρξει εντός της ημέρας τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου.

Στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι αλλαγές στην προκήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι αλλαγές στα επιδόματα παιδιών καθώς και φορολογικά ζητήματα, τα οποία χαρακτηρίζονται «διαδικαστικού χαρακτήρα».

Ο συγκεκριμένος κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε αισιόδοξος ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου θα δοθεί η έγκριση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και στη συνέχεια, στις αρχές Φεβρουαρίου, θα εκταμιευθεί η δόση από τον ESM, το ύψος της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.

Την ερχόμενη Πέμπτη 11 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το Euro Working Group, προκειμένου να εξεταστεί η πρόοδος στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων, ενώ το ψηφισμένο νομοσχέδιο θα βρεθεί στη συνέχεια στο «μικροσκόπιο» των πιστωτών για τη σύνταξη της «έκθεσης συμμόρφωσης» (compliance report) που θα σταλεί στο Eurogroup για να δώσει αυτό την έγκρισή του.

Τόσο το Eurogroup όσο και το Euro Working Group θα συνεδριάσουν για πρώτη φορά με νέους επικεφαλής, τους Μάριο Σεντένο και Χανς Φλάιμπριφ, που διαδέχονται τους Γερούν Ντάισελμπλουμ και Τόμας Βίζερ, αντίστοιχα.
Πηγή: enikonomia.gr

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια