Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δώρα Ζέμπερη: 4,5 ώρες η συμπληρωματική απολογία του δολοφόνου της

Το κεφάλι του πάντα σκυμμένο. Με μια γκρι κουκούλα να προσπαθεί να καλύψει το πρόσωπό του. Ένα πρόσωπο αλλαγμένο μετά από σχεδόν δυο μήνες στη φυλακή. Ο άνθρωπος που έχει ομολογήσει
πως δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο επέστρεψε στα δικαστήρια της Ευέλπιδων.
Ο Μανώλης Σοροπίδης, όταν συνελήφθη, δεν είχε μούσια ούτε μαλλιά. Το κεφάλι του ήταν σχεδόν ξυρισμένο. Την Τρίτη (16.01.2018) ο 58χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού εμφανίστηκε στα δικαστήρια με μούσια και μαλλιά, όπως αναφέρουν άνθρωποι που κατάφεραν να τον δουν και χωρίς την κουκούλα. 
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Ο 58χρονος βρέθηκε στα δικαστήρια, χωρίς δικηγόρο, για να δώσει συμπληρωματική απολογία μετά από τα δυο υπομνήματα, με τα οποία επιχείρησε να ανατρέψει όσα ο ίδιος, κυρίως, είχε υποστηρίξει μέχρι τώρα.
Ο προφυλακισμένος εμφανίστηκε στον 18ο τακτικό ανακριτή. Οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο συνοδεία ισχυρής δύναμης. Υπήρχε ο φόβος επεισοδίωνκαι προπηλακισμών από τους συγγενείς του θύματος. Κανείς δεν ήθελε να επαναληφθούν οι ντροπιαστικές στιγμές όταν είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια για να απολογηθεί μετά τη σύλληψή του.
Αυτή τη φορά όμως κανείς δεν ήταν εκεί για να του επιτεθεί. Ο ίδιος, βγαίνοντας από το ανακριτική γραφείο 4,5 ώρες μετάδεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις για το αν εμμένει στους  πρόσφατους ισχυρισμούς του.
Στους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους άλλα πρόσωπα τον έβαλαν να δολοφονήσει την άτυχη εφοριακό. Στα δυο υπομνήματά του είχε αναφερθεί σε γνωστό δικηγόρο και δύο αστυνομικούς.

«Δεν σκότωσα τη Δώρα Ζέμπερη»

Τα υπομνήματα που κατέθεσε ο Μανώλης Σοροπίδης ήταν χειρόγραφα. Εμφανίστηκε στα δικαστήρια χωρίς δικηγόρο, αφού κανείς δεν τον εκπροσωπεί μετά την παραίτηση του Νίκου Λουκόπουλου.
Και αυτή τη φορά επανέλαβε όσα είχε πει στα προηγούμενα υπομνήματά του, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του πατέρα της άτυχης εφοριακού.
Επανέλαβε ότι ο γνωστός δικηγόρος ήταν ο ηθικός αυτουργός. Και μίλησε και πάλι για τον «Χάρη», ο οποίος είναι αστυνομικός του τμήματος Μεταγωγών και είχε εμφανιστεί σε συνάντησή τους μεταμφιεσμένος με περούκα!
Υποστήριξε, ξανά, πως δεν ήταν εκείνος που σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη. Πως εκείνος, είπε, μόνο την τραυμάτισε αλλά δεν πρόλαβε να δει ποιοι τη σκότωσαν ώστε να τον ενοχοποιήσουν
«Με έβγαλαν άλλοι να διαπράξω το έγκλημα λόγω της θέσης που είχε η κοπέλα. Ενοχλούσε τους πελάτες του ηθικού αυτουργού», φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημα.
Και επανέλαβε ότι γι’ αυτόν το λόγο του ζήτησαν να την τραυματίσει.
Ο Μανώλης Σοροπίδης επανέλαβε και το όνομα του δικηγόρου που είχε αναφέρει και στο πρώτο υπόμνημά του. Ακόμα, το που έγιναν και οι συναντήσεις τους. Είπε πως μια έγινε τυχαία στον Κορυδαλλό, όπου είχε πάρει για άλλη υπόθεση και μια δεύτερη στα δικαστήρια. Και πως μετά τη δολοφονία πήγε να συναντήσει τον δικηγόρο αλλά, κατά τα λεγόμενά του πάντα, εκείνος έκανε ότι δεν τον γνώριζε.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία»

Στην Ευελπίδων για την απολογία του Σοροπίδη βρέθηκαν οι δικηγόροι Απόστολος Λύτρας και Σοφία Πολυζωγοπούλου, που εκπροσωπούν τον πατέρα της Δώρας Ζέμπερη.
Όπως δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας, απ’ όσα αναφέρει ο Σοροπίδης στο υπόμνημά του «δεν βρίσκω στοιχεία που να εμπλέκουν τον άνθρωπο που κατονομάζει ως ηθικό αυτουργό (σ.σ. τον δικηγόρο)».
newsit.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια