Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Ν 4472/17 σου τρώει τα σωθικά αργά - του Νίκου Καραδήμα

Δημοσιεύουμε την ανάλυση τού Νίκου Καραδήμα για τα μισθολογικά από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook: Ο νόμος 4472/17 πήρε ΦΕΚ στις 19/5/17 Και προέβλεπε την
αναδρομικότητα από 1/1/17
Στα 35 χρόνια πεζοδρόμιο και σε όσα ακόμα δικαιολόγησε η όποια παρουσία μου στα κοινά ηθελημένα ή όχι, με απογοητεύει η σημερινή τελμάτωση και ισοπέδωση των πάντων.
Απ ότι θυμάμαι το μισθολόγιο άλλαξε επτά φορές,εκ των οποίων οι τέσσερις τα μνημονιακά χρόνια,αρχής γενομένης με το Ν 4093/12 που σου έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη . Ο δε τελευταίος Ν 4472/17 σου τρώει τα σωθικά αργά,αλλά πολύ βαθύτερα με δυσάρεστες συνέπειες σχεδόν για όλους.
Και για τους νέους και τους παλιούς,αλλά και για αξιωματικούς που άνοιξε υπέρ αυτών την ψαλλίδα!
Ιδιαίτερα δε ο συνδυασμός με τον
Ν 4387/16
(Νόμο Κατρούγκαλου) το μείγμα είναι εκρηκτικό.

Έχουν περάσει ήδη 10 μήνες απ τις τελευταίες αλλαγές και 14 μήνες που τρέχει η αναδρομικότητα και έχουν δυανυθεί οι δύο με τις τελευταίες διαφοροποιήσεις.
Είναι η πρώτη φορά που όλα τα αριθμητικά δεδομένα δεν έχουν οριστικοποιηθεί.
Εν τω μεταξύ στο μεσοδιάστημα που προηγήθηκε και με αρκετή καθυστέρηση μάλιστα,έχουν εκδοθεί κάποιες εγκύκλιοι και εφαρμοστικές,πλην όμως ανεφάρμοστες διαταγές!
Με το σημείωμα αποδοχών του μηνός Φεβρουαρίου που αναρτήθηκε πρόσφατα στην εφαρμογή του Pol αρχίζει και ξεκαθαρίζει μερικώς το τοπίο και για όσους γνωρίζουν να το ερμηνεύσουν.
Ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί αναδρομικές κρατήσεις και ούτε γνωρίζουμε πόσες θα είναι αυτές,εκτός από μια απόφαση του Δ.σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ που ανέφερε για 12,24,36 δόσεις ανάλογα τα μεγέθη που αφορούν :
Α) αναδρομικές κρατήσεις για σύνταξη Δημοσιου/ΕΦΚΑ
Β) Για τον κλάδο Υγείας.
Γ) για το ΤΠΔΥ/ΕΤΕΑΕΠ.
Δ) για το ΜΤΠΥ
Ε) για το ΤΑΑΣ για το ΤΠΥΑΠ για το
ΤΕΑΥΠ/ΕΤΕΑΕΠ για το ΕΤΕΧ/ΕΤΕΑΕΠ
Καθώς και για την υγ/κη περίθαλψη που είναι η μόνη εισφορά με αρνητικό πρόσημο.

Επίσης δεν έχει εκδοθεί καμία συνταξιοδοτική πράξη εδώ και 18 μήνες περίπου.
Δεν έχει εκδοθεί εγκύκλιος για την μάχιμη πενταετία πως και με ποιόν τρόπο θα εφαρμοστεί.
Ακόμα δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα για αναγνώριση στρατιωτικής θητείας,πενταετίας η άλλων πλασματικών ετών και επί οποίων ποσών επί τοις εκατό,
με δεδομένο δε ότι ο στρατός λογίζεται για την ένταξη στα κλιμάκια.

Όλα αυτά δεν γίνονται προφανώς από άγνοια αλλά σου δίδεται η εντύπωση ότι είναι σκοπούμενα και σε λίγο καιρό ίσως θα οφείλουμε περισσότερα από αυτά που θα εισπράττουμε.
Η μεγάλη απογοήτευση δε ο εφησυχασμός των συνδικάτων! 
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια