Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με καταθέσεις μαρτύρων, συγγενών των κατηγορουμένων, συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του 30χρόνου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη

Οι μάρτυρες, συγγενείς δυο εκ των τεσσάρων συνολικά κατηγορουμένων, ζητούσαν συνεχώς συγγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού άνδρα, που βρίσκονταν στη δικαστική
αίθουσα, δείχνοντας μάλιστα ως «εγκέφαλο» της αποτρόπαιης δολοφονίας τον τρίτο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων Κ. Αραπάκη. Η δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη που έχει χαρακτηριστεί ως «δολοφονία μέσω Facebook», είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο όταν τον Απρίλιο του 2014, οι γονείς και η αδελφή του νεαρού άνδρα τον είχαν βρει ημίγυμνο, φιμωμένο και δεμένο με μονωτική ταινία στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του μέσα στο σπίτι τους στη Δάφνη.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι η 27χρονη, σήμερα, κατηγορουμένη Αλεξάνδρα Σταματάκη, η οποία γνώρισε το θύμα μέσω Facebook και οι Γεώργιος Μάρκου, Δημήτριος Θεοδώρου και Κων. Αραπάκης. Σε πρώτο βαθμό η νεαρή κατηγορουμένη κρίθηκε ένοχη και το δικαστήριο της επέβαλλε κάθειρξη 22 ετών. Οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί της καταδικάστηκαν σε ισόβια και 12 χρόνια κάθειρξη ο καθένας.
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Ο γιος μου πήγε να κλέψει και όχι να δολοφονήσει, ήταν μικρός παρασύρθηκε. Έχω χάσει και εγώ την κόρη μου, είμαι καμένη και εγώ. Τους καταλαβαίνω…» κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα του κατηγορουμένου Γ. Μάρκου.
Πρόεδρος: Πως ενεπλάκη ο γιος σας στην υπόθεση;
Μάρτυρας: Δεν ξέρω.
Πρόεδρος: Τότε τι ήρθατε σήμερα να μας πείτε εδώ;
Μάρτυρας: Δεν ξέρω πολλά πράγματα.
«Χίλια συγγνώμη από την οικογένεια. Ο γιος μου δεν πήγε να σκοτώσει πήγε να κλέψει. Έχει τρια παιδιά, κοίταγε την οικογένειά του. Να βγει η αλήθεια, αν έχει σκοτώσει να πάει ισόβια αλλά δεν το έκανε», κατέθεσε από την πλευρά του ο πατέρας του έτερου κατηγορουμένου Δ. Θεοδώρου.
Πρόεδρος: Αφού πήγαν να κλέψουν γιατί ο άνθρωπος βρέθηκε δολοφονημένος;
Μάρτυρας: Ο γιος μου αφού τον κλέψανε τους φώναζε αφήστε τον… Έχει τρία παιδιά και οικογένεια.
Πρόεδρος: Ας τα σκέφτονταν πριν πάει στο σπίτι του θύματος.
Μάρτυρας: Ο γιος μου δεν τον ακούμπησε ….έψαχνε το σπίτι. Τον Κοτσιλίδη, ο Αραπάκης τον σκότωσε με κεφαλοκλείδωμα ….όχι με την μονωτική ταινία…
Πρόεδρος: Ποιος έβαλε την ταινία στο στόμα του θύματος;
Μάρτυρας: Όχι ο γιος μου. Οι υπόλοιποι τρεις για να τον δέσουν όχι για να τον σκοτώσουν. Σας παρακαλώ να βγει η αλήθεια.
Πρόεδρος: Πως θα βγει η αλήθεια όταν ο ένας το ρίχνει στον άλλο;
Μάρτυρας: Ο γιος μου απλά έκλεψε …
Πρόεδρος: Προκύπτει ότι την μονωτική ταινία την είχε προμηθευτεί ο γιος σας….
Μάρτυρας: Δεν ξέρω, εμένα μου είπε: «μπαμπά τον σκοτώσανε»….
Εισαγγελέας: Σας είπε ο γιος σας ότι πριν το κεφαλοκλείδωμα είχαν κάνει το θύμα μαύρο στο ξύλο;
Μάρτυρας: Όχι
Εισαγγελέας: Γιατί δεν έφυγε ο γιος σας από το σπίτι;
Μάρτυρας: Μα πως να τους άφηνε. Θα τους πιάνανε. Ο γιος μου δεν έχει βάψει τα χέρια του με αίμα…
Εισαγγελέας: Ναι αλλά περίμενε αυτούς που βάψανε τα χέρια τους με αίμα…
Η σύζυγος του Δ. Θεοδώρου έδειξε και εκείνη προς την πλευρά του κατηγορουμένου Κ. Αραπάκη, υποστηρίζοντας πως «όπως όλα δείχνουν» εκείνος δολοφόνησε τον 30χρονο ενεχυροδανειστή. «Ο σύζυγός μου μέσα από τη φυλακή μου είπε τα πάντα. Μου είπε ότι «δεν τον ακούμπησε τον άνθρωπο, ότι πήγανε να κλέψουνε», ανέφερε η μάρτυρας.
Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ιερέας εξομολόγος της Α. Σταματάκη, ο οποίος ανέφερε πως η κατηγορούμενη «έκανε το λάθος και πήγε για να κλέψουν αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία».
Από την πλευρά του, ο πατριός του κατηγορούμενου Κ. Αραπάκη κατέθεσε πως οι κατηγορούμενοι δεν ήταν σε θέση να οργανώσουν «αυτή τη δουλειά».Ο μάρτυρας ανέφερε: «Πιστεύω ότι υπάρχει ηθικός αυτουργός». Ωστόσο δεν ήταν σε θέση να κατονομάσει συγκεκριμένο πρόσωπο.
newsit.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια