Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο μικροσκόπιο των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας τα συντρίμμια του Τ-2

Στο μικροσκόπιο των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν μπει τα συντρίμμια του Τ-2 Buckeye, του δικινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε το μεσημέρι στην περιοχή της
Καλαμάτας.
Και αυτό για να εξακριβωθούν τα αίτια της πτώσης του, που ευτυχώς εξελίχθηκε ανώδυνα για τους
δύο αεροπόρους που επέβαιναν σε αυτό, αφού έκαναν χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων, το εγκατέλειψαν έγκαιρα και όπως προέκυψε και από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν στη συνέχεια, χαίρουν άκρας υγείας.

Το Τ-2 Buckeye που ανήκει στην 363 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, απογείωθηκε στις 11:00 πριν το μεσημέρι της Τετάρτης για μια εκπαιδευτική πτήση σαν αυτές που εκτελεί καθημερινά.

Είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας στις 11.55 περίπου οι δύο χειριστές ενημέρωσαν τη βάση τους ότι έχουν πρόβλημα στον ένα κινητήρα και επιχειρούν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο.
Λίγα μόλις λεπτά αργότερα «έχασαν» και τον δεύτερο κινητήρα και έτσι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος το οποίο και συνετρίβη κοντά στην συνοικία Μπουρνιάς στην Καλαμάτα.

Αυτό λοιπόν το μηχανικό πρόβλημα καλούνται να εξιχνιάσουν οι τεχνικοί της Αεροπορίας και συγκεκριμένα να βρουν τα αίτια που «κράτησαν» και οι δύο κινητήρες και μάλιστα σε διαφορετική χρονική στιγμή. Από τα δεδομένα της πτήσης αλλά και από την εξέταση των κινητήρων θα φανεί αν το πρόβλημα εντοπίζεται στους κινητήρες αυτούς καθαυτού ή σε κάποιο από τα περιφερειακά συστήματα όπως αυτό της τροφοδοσίας καυσίμου ή της ηλεκτρικής συνδεσμολογίας.

Το Τ-2 Buckeye είναι ένα Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.
Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αεροσκαφών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης καθώς αντικατέστησε τότε τα αεροσκάφη Τ-33.
Παρά την ηλικία του θεωρείται ασφαλές και αξιόπιστο. 

πηγή: Πρώτο Θέμα
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια