Κρήτη: Αναβολή στο Εφετείο του ειδικού φρουρού για την σεξουαλική επίθεση σε 27χρονη

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης, ήταν προγραμματισμένη να συζητηθεί χθες το πρωί η 

υπόθεση του 34χρονου -σήμερα- ειδικού φρουρού από το Ρέθυμνο που έχει καταδικαστεί για τον ξυλοδαρμό και την απόπειρα βιασμού σε βάρος 27χρονης τον Νοέμβριο του 2012.
Η πολύκροτη υπόθεση είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη της Κρήτης κατά την εκδίκασή της σε πρώτο βαθμό τον Οκτώβριο του 2013, με τον δικαστήριο να κρίνει ομόφωνα ένοχο τον ειδικό φρουρό (ψήφοι 7-0) επιβάλλοντας ποινή 13 ετών, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.
Μάλιστα, η έφεση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο 30χρονος να φυλακιστεί. 4,5 χρόνια μετά, έχοντας εκτίσει το 1/3 της ποινής του έκανε αίτηση αποφυλάκισης η οποία έγινε δεκτή και περιμένει να δικαστεί ξανά σε δεύτερο βαθμό.
Ο ίδιος ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου είχε υποστηρίξει πως είχε δεσμό με την συγκεκριμένη κοπέλα, κάτι που όμως δεν έπεισε το δικαστήριο, καθώς δεν προέκυψε από καμία άλλη μαρτυρία.
Παράλληλα, είχε ενοχοποιηθεί και για άλλη υπόθεση βιασμού σε βάρος Φινλανδής πολίτη, η οποία όμως δεν προσέφυγε στην δικαιοσύνη.
Η χθεσινή αναβολή δόθηκε λόγω κωλύματος των δικηγόρων υπεράσπισης ενώ η νέα δικάσιμος ορίστηκε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.
zarpanews.gr
_