Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κραυγή αγωνίας: Απόστρατοι 18 μήνες με μισή σύνταξη και χωρίς μέρισμα

Κραυγή αγωνίας από στελέχη που αποστρατεύθηκαν το 2016 και ακόμα δεν έχουν λάβει μέρισμα από το ΜΤΣ ενώ συνεχίζουν να παίρνουν μισή σύνταξη! Σε επικοινωνία με
το Armyvoice.gr με αφορμή το σημερινό μας δημοσίευμα με τίτλο: "Κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων: Ένα χρόνο μετά, δεν βγήκε η σύνταξη!" στελέχος που αποστρατεύθηκε το 2016 ήρθε σε επικοινωνία με το Armyvoice.gr και μας είπε το πρόβλημά του, το οποίο αφορά όλα τα στελέχη που αποστρατεύθηκαν το 2016.


Διαγράφηκα τον Δεκέμβριο του 2016, ύστερα από 30 χρόνια.  Τον Ιούνιο του 2017 πήρα προσωρινή σύνταξη 583 ευρώ, ενώ έπρεπε να πάρω αναδρομικά.

Έχουμε φόρο προκαταβολής, έχουμε κρατήσεις περίθαλψης κλπ, εσύ μας χρωστάς και γύρω στα 1000 ευρώ. Κι από τότε μου κρατάνε 68 ευρώ το μήνα.

Μου είπαν ότι θα τα πάρω πίσω από την εφορία με τη φορολογική δήλωση του 2018 για τα εισοδήματα του 2017.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι 2-3 πράγματα. Εδώ και 4 μήνες παίρνουμε στο ΓΛΚ τηλέφωνο στον κύριο ο οποίος έχει χρωθεί τον φάκελλο αποστρατείας. 

Είναι αυτός που πρέπει να βγάλει την τελική σύνταξη, έτσι ώστε στη συνέχεια να ενημερωθεί και το ΜΤΣ για να αρχίσω κι εγώ να παίρνω τα μερίσματά μου.

Σε αυτή την διαταγή της διαγραφής είμαστε περίπου 100 άτομα.

Το τηλέφωνο το σηκώνει μόνο το τηλεφωνικό κέντρο, και απαντά: Θα καλέσετε τον υπεύθυνο 2 με 3 το μεσημέρι, ή 8 με 8:30 το πρωί. Προσπαθούμε τέσσερις μήνες αλλά δεν έχουν καταφέρει να μιλήσουμε στο τηλε΄φωνο μαζί του.


Επιπλέον, το Ναυτικό και η Αεροπορία πήραν μια απόφαση ότι όσοι δικαιούνται μερίσματα, θα μπορούν να πάρουν προκαταβολή και όταν θα βγει η σύνταξη θα συμψηφιστούν.

Το ΜΤΣ λέει ότι έχει προωθήσει ένα χαρτι στις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου, στον στρατηγό τον κ. Πρασσάκη, αλά δεν έχουν πάρει απάντηση για να ξέρουν αν θα δώσουν ή όχι προκαταβολή από τα μερίσματα ή αν θα μας κρατούν όμηρους μέχρι να βγει η οριστική σύνταξη.

Και αν έχουν κάποιο πρόβλημα με το καταστατικό τους στο ΜΤΣ, η Αεροπορία και το Ναυτικό πώς το αντιμετώπισαν και βρήκαν λύση;

Πώς θα βγούμε με 600 ευρώ σύνταξη για τόσο μεγάλο διάστημα;Γιατί ο κ. υπουργός 18 μήνες δεν πήρε μια απόφαση να μας διευκολύνει; Γιατί δεν βλέπει ανθρώπινα το θέμα; Γιατί παίρνει η Αεροπορία και το Ναυτικό αλλά όχι ο Στρατός; Πώς θα περάσουμε;

armyvoice.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια