Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εμπρηστές προχώρησαν σε 18 «χτυπήματα» σε 13 ημέρες – Συναγερμός και στην ΕΛ.ΑΣ.

Εμπρηστές που έχουν πραγματοποιήσει 18 «χτυπήματα» μέσα σε διάστημα 13 ημερών αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. και η Πυροσβεστική στη Νέα Ιωνία, στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα
Χαλκηδόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», από τις 18 Δεκεμβρίου έως την Πρωτοχρονιά έχει καταγραφεί μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων κυρίως με στόχο εγκαταλελειμμένα κτίρια και σημεία εναπόθεσης και ανακύκλωσης άχρηστων υλικών.
Την Πρωτοχρονιά ένας άστεγος κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του όταν οι εμπρηστές έβαλαν φωτιά στο ισόγειο εγκαταλελειμμένου κτιρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου είχε βρει καταφύγιο για να περάσει τη νύχτα του. Την τελευταία στιγμή ξύπνησε από το θόρυβο και βγήκε έξω πριν χάσει τις αισθήσεις του από τους καπνούς. Συνολικά τις τελευταίες 13 ημέρες έχουν γίνει στόχος 11 κτίρια.
Η δράση των εμπρηστών προσδιορίζεται γεωγραφικά από την περιοχή όπου βρίσκεται το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία μέχρι το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Η ημέρα με τα περισσότερα «χτυπήματα» ήταν η Πρωτοχρονιά με τους δράστες να βάζουν εφτά διαφορετικές φωτιές από τις 00.10 μέχρι τις 7.00 το πρωί.
Για τους εμπρησμούς έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, προκειμένου οι αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε εγρήγορση στις περιοχές αυτές και να προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους υπόπτων. Την έρευνα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του Π.Σ., κλιμάκια της οποίας έχουν χαρτογραφήσει τη δράση των εμπρηστών. Τα αρμόδια στελέχη των διωκτικών Αρχών προσπαθούν να συλλέξουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες ενδεχομένως έχουν καταγράψει τους δράστες κατά τη διαφυγή τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν μηχανοκίνητα μέσα με τα οποία φτάνουν στο σημείο που θέλουν να κάψουν και στη συνέχεια διαφεύγουν γρήγορα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Αυτό που δεν μπορούν να προσδιορίσουν οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής είναι το ποιο μπορεί να είναι το κίνητρό τους. Το πιθανότερο, πάντως, είναι να μην πρόκειται για σεσημασμένους εμπρηστές. Στόχος των Αρχών είναι να συλληφθούν πριν κινδυνέψει κάποιος από τους αστέγους, που διανυκτερεύουν σε παλιά κτίρια στη Νέα Ιωνία, στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Χαλκηδόνα.
Πηγή: Εφημερίδα Έθνος
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια