Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τους έπιασαν με 124 κιλά χασίς

Συνελήφθησαν, χθες (27-01-2018), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης
Φιλιατών, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 44, 46 και 44 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται στη μεταφορά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ποσότητας κάνναβης περίπου (124) κιλών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και απόδρασης κρατουμένου.
Επιπρόσθετα, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση και συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιούπολης.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες τα ξημερώματα, ένα ύποπτο αυτοκίνητο στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα και επιχείρησαν να το ελέγξουν.
Οι επιβάτες του οχήματος δε συμμορφώθηκαν, αναπτύσσοντας ταχύτητα και απορρίπτοντας ταυτόχρονα στο οδόστρωμα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας και τράπηκαν πεζή σε φυγή.
Στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς οι τρεις αλλοδαποί δράστες σε δασική περιοχή στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας και στη Νεράιδα Θεσπρωτίας και συνελήφθησαν.
Από το οδόστρωμα και το εσωτερικό του οχήματος περισυλλέγησαν συνολικά πέντε σάκοι, που περιείχαν (70) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -124- κιλών και -810- γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν επίσης τα ακόλουθα:
  • το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεων οχημάτων και το είχε ενοικιάσει 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής, προκειμένου χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των ναρκωτικών.
  • ο 44χρονος συλληφθείς αναζητούνταν ως δραπέτης από την 13-02-2016, καθόσον είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε δοθεί από Κατάστημα Κράτησης της χώρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για ναρκωτικά.
  • σε βάρος του 46χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, ποινής φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια