Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μαθητές Δημοτικού κατηγορούνται για τη σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου

Οι τρεις μαθητές που φέρονται να κακοποίησαν σεξουαλικά 10χρονο συμμαθητή τους, σύμφωνα με την καταγγελία του πατριού του, παραπέμπονται σε δίκη, όπως αναφέρει το
taxydromos.gr.
Πρόκειται για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία τον Οκτώβριο του 2016, οπότε η καταγγελλόμενη κακοποίηση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με την Εισαγγελία Βόλου να παρεμβαίνει και να διατάσσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Ο δεύτερος γύρος καταθέσεων των φερόμενων ως θυτών ολοκληρώθηκε στην Ανάκριση και εναντίον των τριών μαθητών τάξεων του Δημοτικού, σχηματίστηκαν κατηγορίες και παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η δίκη στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου προσδιορίστηκε για τις 25 Ιανουαρίου, με τους τρεις ανήλικους, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, να αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του βιασμού από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα που τελέστηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως και τον Οκτώβριο του 2016.
Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνεται όλο το υλικό που προέκυψε από την προανάκριση, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι ψυχιατρικές εκτιμήσεις, οι εκθέσεις αυτοψίας και κοινωνικής έρευνας, αλλά και πλήθος γνωματεύσεων και εγγράφων.
Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι και οι εκπαιδευτικοί των μαθητών και οι γονείς τους.
Στις 14 Μαρτίου 2018 οι δάσκαλοι θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κατηγορούμενοι για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση. Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι είναι δέκα δάσκαλοι, ανάμεσά τους και ο διευθυντής του σχολείου. Εναντίον των δασκάλων μέχρι στιγμής δεν έχει επιβληθεί κάποιο πειθαρχικό μέτρο, καθώς αναμένεται πρώτα να ολοκληρωθεί η υπόθεση σε ποινικό επίπεδο.
Στις 9 Νοεμβρίου 2018 αντίστοιχα θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι γονείς των μαθητών που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν τον 10χρονο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.
 taxydromos.gr/enikos.gr


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια