Εφιαλτικό! Ειδικός στην κρυογονική υποστηρίζει ότι σε 10 χρόνια θα υπάρχει η δυνατότητα … ανάστασης νεκρών!


Αμερικανός ειδικός στην κρυογονική προβλέπει ότι ακόμη και την επόμενη δεκαετία οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να αναστήσουν νεκρό που θα έχουν πρώτα καταψύξει.

Ο Ντενις Κοβάλσκι, που είναι πρόεδρος του Cryonics Institute, πιστεύει μάλιστα ότι σύντομα η τεχνική θα φέρει το «θάνατο» των κηδειών, καθώς θα τις αντικαταστήσει, και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας...  Ο Κοβάλσκι είναι τόσο σίγουρος για την πρόβλεψή του, που το Δεκέμβριο πλήρωσε 114.000 ευρώ για να κλείσει θέση ώστε να καταψύξει τον εαυτό του, τη σύζυγό του Μαρία και τα τρία παιδιά τους, το 16χρονο Τζέιμς, το 17χρονο Ντάνι και το 19χρονοΤζέικομπ, όταν πεθάνουν!


Περίπου 350 πτώματα παγκοσμίως διατηρούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες αμέσως μετά το θάνατό τους, με την ελπίδα πως θα μπορούσαν να επανέλθουν στη ζωή στο μέλλον.

Ο Ντένις Κοβάλσκι ισχυρίστηκε πως οι επιστήμονες θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν ένα από αυτά τα πτώματα μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Μιλώντας στη Daily Star, ο Κοβάλσκι δήλωσε: «Αν σκεφτείς για παράδειγμα το CPR, φαινόταν κάτι το απίστευτο πριν από 100 χρόνια. Τώρα θεωρούμε αυτή την τεχνολογία, δεδομένη. Η κρυογονική επανένταξη σε ζωή θα πρέπει σίγουρα να είναι εφικτή σε 100 χρόνια, αλλά θα μπορούσε να γίνει και σε μόλις δέκα».

Το Ινστιτούτο Cryonics έχει υπογράψει συμβόλαιο με περίπου 2.000 άτομα που θέλουν να παγώσουν μετά το θάνατό τους. Η εταιρεία έχει ήδη καταψύξει 160 ασθενείς σε εξειδικευμένες δεξαμενές υγρού αζώτου στα κεντρικά γραφεία της.


Η Cryonics, επίσης γνωστή ως κρυογονική και κρυοσυντήρηση, είναι η τέχνη της κατάψυξης ενός νεκρού σώματος ή τμημάτων του σώματος προκειμένου να διατηρηθούν.

Οι υπέρμαχοι θεωρούν πως είναι μια θαυματουργή διαδικασία για να εξαπατήσουν το θάνατο, με την ελπίδα πως θα αναζωογονηθούν όταν η ιατρική επιστήμη προχωρήσει αρκετά για να θεραπεύσει ότι τους σκότωσε.

Επί του παρόντος, είναι νόμιμο να παγώνει κάποιος μόνο όταν έχει κηρυχθεί νεκρός. Η διαδικασία κατάψυξης ξεκινά αμέσως μόλις πεθάνει ο ασθενής για να αποτραπεί η εγκεφαλική βλάβη, σε εγκαταστάσεις που είναι σήμερα διαθέσιμες στη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Πορτογαλία.

Στη διαδικασία, το σώμα ψύχεται σε ένα λουτρό πάγου για να μειωθεί σταδιακά η θερμοκρασία. Στη συνέχεια, οι ειδικοί αποστραγγίζουν το αίμα και το αντικαθιστούν με ένα αντιψυκτικό υγρό για να σταματήσουν να σχηματίζονται επιβλαβείς κρύσταλλοι πάγου στο σώμα.


Πηγή: newsbomb.gr
_