Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Xαρακόπουλος: Η ασφάλεια του πολίτη δεν είναι δεξιά πολιτική αλλά ύψιστο αγαθό


 
«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, τις προτάσεις και τις επισημάνσεις σας. Τόσο τους εκπροσώπους των ενεργεία στελεχών όσο και τους αποστράτους των Σωμάτων
Ασφαλείας, που με τις γνώσεις και την πείρα τους αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο. Η ΝΔ και ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη προσβλέπουν στη γόνιμη συνεργασία σας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κλείνοντας τις εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίασης των μελών του Τομέα στη Θεσσαλία, που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Λάρισας.

Νωρίτερα, ο κ. Χαρακόπουλος εγκαινιάζοντας τον κύκλο διευρυμένων συνεδριάσεων του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ στις έδρες των Περιφερειών, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για «την έξαρση της ανομίας και της εγκληματικότητας στην οποία έχει κατρακυλήσει η χώρα, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ». Καυτηρίασε «ιδεοληψίες και εμμονές που θέτουν εμπόδια στο έργο της αστυνομίας», μνημονεύοντας μεταξύ άλλων «το νόμο-έκτρωμα Παρασκευόπουλου που αποφυλακίζει με ιδιαίτερα ευνοϊκές διατάξεις εγκληματίες, το νόμο Γαβρόγλου που εδραιώνει το άσυλο ανομίας και βίας στα πανεπιστήμια, αλλά και την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατόπιν απαίτησης της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «ο νόμος και η τάξη, δεν είναι συνισταμένη μιας συντηρητικής ατζέντας. Η προστασία του πολίτη δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Είναι βασική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Η ασφάλεια δεν είναι δεξιά πολιτική, αλλά ύψιστο αγαθό που οφείλει να προσφέρει το κράτος δικαίου στα μέλη του. Αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα εγγυόμαστε αύριο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό και τη ΝΔ κυβέρνηση να αποκαταστήσουμε στη χώρα».

 

Τέλος σε άβατα…

Τη Διευρυμένη Συνεδρίαση, την οποία συντόνισε ο έμπειρος πρώην συνδικαλιστής της αστυνομίας κ. Σωτήρης Μουτζούρης, άνοιξε με χαιρετισμό ο “οικοδεσπότης” πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ κ. Χρήστος Καπετάνος. Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Συντονιστής του Τομέα κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «για μας στη ΝΔ, το αγαθό της ασφάλειας του Πολίτη, είναι “εκ των ων, ουκ άνευ”. Η επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα δώσει προτεραιότητα στην δημόσια τάξη και ασφάλεια. Εστίες “ανομίας” και “άβατα”, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν  σε μια ευνομούμενη Πολιτεία.... Όσοι για  μικροπολιτικούς  λόγους και σκοπιμότητες,  προσφέρουν άλλοθι και πολιτική κάλυψη, σε “ταραξίες και μπαχαλάκηδες”,  θα πρέπει να αντιληφθούν ότι μόνο κακό προκαλούν στο κοινωνικό σύνολο. Η ιδιαίτερη μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, θα είναι υψηλή προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

 

Εξαντλητικός διάλογος

Στη συνεδρίαση που διήρκησε πλέον των 3 ωρών υπήρξαν εισηγήσεις και παρεμβάσεις από τον πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Αθανάσιο Νταβούρα, τον πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ Θεσσαλίας κ. Αγάπιο Χαρακόπουλο, τον πρόεδρο των Αξιωματικών Πυροσβεστικής Θεσσαλίας κ. Γιώργο Βαρδάτσικο, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων ΕΛΑΣ Λάρισας κ. Θεόδωρο Χρυσόμαλλο, τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Τρικάλων κ. Ιωάννη Αναγνώστου, τον πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων ΕΛΑΣ Καρδίτσας κ. Θωμά Βαλομάνδρα, τον εκπρόσωπο Πυροσβεστών Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνο Φιλίππου, τον γραμματέα Πυροσβεστών Δυτικής Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Μασούρα, τον πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων ΕΛΑΣ Τρικάλων κ. Χαράλαμπο Δασταρούχα, τον απόστρατο συνδικαλιστή της Πυροσβεστικής κ. Στέφανο Μουρτζούδη, τον πρώην αντιδήμαρχο Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνο Καλαμπαλίκη, τον πρώην Αστυνομικό Διευθυντή κ. Παναγιώτη Νάνη και τον κ. Παύλο Σκρέτα. Στη Διευρυμένη Συνεδρίαση απηύθηναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ιωάννης Σταμούλης και ο επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού του Τομέα κ. Νίκος Διαμαντής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Τρικάλων και Καρδίτσας της ΝΔ κκ. Μιχάλης Μπαγιώτης και Λάμπρος Τσιούκης και δεκάδες στελέχη εν ενεργεία και αποστρατεία της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Όπως ειπώθηκε, όλες οι τοποθετήσεις και παρεμβάσεις των συμμετασχόντων στην διευρυμένη συνεδρία καταγράφηκαν και θα ληφθούν υπόψη, αφενός για τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και αφετέρου για περαιτέρω αξιοποίηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια