Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς η αστυνομία έφτασε στον αντιεξουσιαστή, ληστή τραπεζών, που έκλεβε και κατέστρεφε κυψέλες (φώτο και video)


3Αντιεξουσιαστής και ληστής τραπεζών ήταν ο 49χρονος που τα τελευταία δύο χρόνια είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των μελισσοκόμων στη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα, αλλά και το Πήλιο. Ο 49χρονος
έκλεβε το μέλι από τις κυψέλες και στη συνέχεια σκότωνε τις μέλισσες με διάφορους τρόπους. Έκλεινε τις εισόδους των κυψελών, τις έκαιγε ή τις πετούσε σε γκρεμούς.
Από το Μάιο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2017 ο 49χρονος είχε θανατώσει τουλάχιστον 1135 μελίσσια που κατά προσέγγιση είχαν πάνω από 55.000.000 μέλισσες.
Η συνολική ζημιά βέβαια ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Πρώτη φορά στην Ελλάδα
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας κλήθηκαν να επιλύσουν μια υπόθεση που για πρώτη φορά εμφανίστηκε στην Ελλάδα.
Μετά από έρευνα διαπίστωσαν πως δεν πρόκειται για μελισσοκόμο και αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που τους δίνει η τεχνολογία και με προσεκτική δουλειά έφτασαν στα ίχνη του δράστη.
2
Το σπίτι στον Μπράλο
Ο 49χρονος είχε νοικιάσει σπίτι στον Μπράλο και αυτό χρησιμοποιούσε ως ορμητήριο του, αλλά και σε περιοχή της Χαλκίδας.
Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το σπίτι στον Μπράλο για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά από νομότυπη έρευνα που έκαναν, εντόπισαν διάφορα εργαλεία επεξεργασίας μελιού και επίσης 95 δοχεία που περιείχαν συνολικά περίπου 204 κιλά μέλι.
Επίσης στα σπίτια τους βρέθηκαν τρία laptop, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, διάφορα ρούχα, 14 ποδήλατα και τρία κινητά τηλέφωνα. Κάποια από τα αντικείμενα αυτά έχουν ήδη ταυτοποιηθεί ως προϊόντα κλοπής και έχουν επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους.
1
Δεν πρόλαβαν 
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας γνώριζαν την ταυτότητά του και τον αναζητούσαν ωστόσο δεν πρόλαβαν καθώς λίγες ημέρες πριν συνελήφθη από τους συναδέλφους τους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής με τη κατηγορία της ληστείας τραπεζών, ενώ ήταν γνωστός στους αστυνομικούς ως αντιεξουσιαστής.
Δείτε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης στη συνέντευκη τύπου που παραχώρησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας Αστέριος Ματζιώκας και ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας Χρήστος Μουτσώκος.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια