Μύκονος: Καρέ – καρέ η επιχείρηση απεγκλωβισμού των ναυτικών του «LITTLE SEYMA»

Εντυπωσιακές εικόνες από την διάσωση του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Little Seyma» που προσάραξε αργά το βράδυ της Παρασκευής (22.12.2017) στη νησίδα Τραγονήσι κοντά στην Μύκονο λόγω της κακοκαιρίας - Οι Αρχές κατάφεραν μετά από συντονισμένη επιχείρηση να διασώσουν τους 12 ναυτικούς (9 από την Ουκρανία και 3 από το Αζερμπαϊτζάν) παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες - Οι εικόνες είναι το λιγότερο εντυπωσιακές

Στο νέο λιμάνι Μυκόνου μεταφέρθηκαν με αλιευτικό σκάφος οι 12 ναυτικοί του φορτηγού πλοίου «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά, που προσάραξε στη βραχονησίδα Τραγονήσι κοντά στη Μύκονο υπό κακές καιρικές συνθήκες.

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των ναυτικών

Στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κατάφεραν να περισυνελέξουν το πλήρωμα (9 Ουκρανούς και 3 υπηκόους Αζερμπαϊτζάν) από τη νησίδα, που είχε καταφύγει με σωστικό σκάφος του πλοίου.

Τα πέντε στελέχη της ΜΥΑ μαζί με τα επτά μέλη της ΕΜΑΚ μετέβησαν στη Μύκονο με ελικόπτερο Σινούκ από τα Μέγαρα. Στη Μύκονο τα μέλη της ΕΜΑΚ επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο Super Puma προκειμένου να επιχειρήσουν τη διάσωση των ναυτικών ενώ τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών σε ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος.

Το ελικόπτερο με τους άνδρες της ΕΜΑΚ παρά το γεγονός ότι κατάφερε να φθάσει στο σημείο όπου είχε προσαράξει το πλοίο δεν κατάφερε να κάνει την περισυλλογή των ναυτικών. Οι ναυτικοί τελικά περισυνελέγησαν σώοι και καλά στην υγεία τους από το αλιευτικό σκάφος με τη συνδρομή ανδρών της ΜΥΑ.

 

Οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται προσαραγμένο το φορτηγό πλοίο εξακολουθούν να είναι δυσμενείς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το LITTLE SEYMA που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του.

 


Πηγή: newsit


_