Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σήμα του ISIS στους «μοναχικούς λύκους» για Χριστούγεννα με αίμα


Η είδηση της σύλληψης 6 Σύρων τζιχαντιστών, σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις της Γερμανίας, πέρασε στα… ψιλά στην Ελλάδα. Όχι όμως και στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και της
ΕΥΠ, καθώς από τις έρευνες προέκυψε πως σχεδίαζαν τρομοκρατικό «χτύπημα» με εκρηκτικά λίγο πριν ή κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.
Τα μηνύματα που στέλνουν οι ηγέτες τού ISIS προς τους «μοναχικούς λύκους» του δυτικού κόσμου είναι για… ματωμένα Χριστούγεννα, ενώ πρόσφατα –στο αγαπημένο μέσο επικοινωνίας τους, το Telegram– αναρτήθηκε αφίσα που εικονίζει τον σκούφο του Άγιου Βασίλη να συνοδεύεται από ένα μαχαίρι και το ειρωνικό σύνθημα «Απλά τρόμος για όλους, και ένα νέο έτος γεμάτο τρόμο». Την ίδια ώρα, μία άλλη αφίσα δείχνει έναν τζιχαντιστή να αποκεφαλίζει τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, ενώ μία τρίτη δείχνει έναν «μοναχικό λύκο» να οδηγεί ένα αυτοκίνητο, με το πολεμικό τυφέκιο στο διπλανό κάθισμα, να κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς συγκεντρωμένο πλήθος έξω από κτίριο που θυμίζει ναό.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί είναι ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση – ταξιδιωτική οδηγία για την Ευρώπη, κάνοντας λόγο για αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στην διάρκεια των εορτών. «Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν βρίσκονται σε εορταστικές εκδηλώσεις και διοργανώσεις», αναφέρει το κείμενο και υπενθυμίζει ότι από το 2015 μέχρι σήμερα περισσότεροι από 240 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε «τυφλά» τρομοκρατικά χτυπήματα εξτρεμιστών μουσουλμάνων.
«Ούτε η Ελλάδα έχει ασυλία…»
«Το μεγάλο όπλο των τζιχαντιστών είναι ότι μπορούν να σπείρουν τον τρόμο με ελάχιστα μέσα. Ένα μαχαίρι, ένα αυτοκίνητο, ένα καμιόνι. Καμία χώρα δεν έχει ασυλία. Ούτε φυσικά η Ελλάδα», δηλώνει ο διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών Ασφαλείας της Γενεύης, καθηγητής Francois Heisbourg. «Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να δούμε κάποια τρομοκρατική ενέργεια σε ευρωπαϊκό έδαφος», προσθέτει ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, καθηγητής Κωνσταντίνος Φίλης και εξηγεί ότι «πρόκειται για μια επανάληψη απειλών οι οποίες έρχονται και παρέρχονται και κυρίως αναδεικνύονται από το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με στόχο το Βατικανό, τους Καθολικούς, τον Χριστιανισμό εν γένει, διότι ένα από τα στοιχεία πάνω στα οποία επιχειρούν να επενδύσουν οι τζιχαντιστές είναι αυτό του θρησκευτικού πολέμου».
Όσον αφορά την Ελλάδα, οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή με στόχο την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας, προκειμένου να μην «αγγιχθεί» και η χώρα μας από το τζιχαντιστικό κύμα που πλήττει την Ευρώπη. Πρόσφατα, μάλιστα, είχαμε την σύλληψη ενός 32χρονου Σύρου στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος ομολόγησε ότι έχει πολεμήσει υπό την σημαία του «Ισλαμικού Κράτους», ενώ έδειξε στο κινητό του τηλέφωνο φωτογραφίες και βίντεο από την ένοπλη δράση του. Ενόψει τον γιορτών, πάντως, αναμένεται να εντατικοποιηθούν τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. σε πολυσύχναστους χώρους (σταθμοί Μετρό, αεροδρόμια, μητροπόλεις κ.λπ.).

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια