Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα hot spot οι στρατιωτικοί που αρνούνται να πάνε και οι παρανομίες της υπηρεσίας


Ένας Υπολοχαγός αθωώθηκε σ΄ότι αφορά το ποινικό μέρος της υπόθεσης κι ένας Αρχιλοχίας αναμένεται να δικαστεί τον Φεβρουάριο. Και οι δύο κατηγορούνται για ανυπακοή ,επειδή αρνήθηκαν
να τοποθετηθούν σε hotspot.
Το σκεπτικό της απόφασης σ΄ ότι έχει να κάνει με τον Υπολοχαγό,αναφέρει πως η διαταγή στην οποία αρνήθηκε να υπακούσει,δεν είχε σχέση με την “μαχητική ικανότητα”. Υπάρχουν κι άλλες τέτοιες αποφάσεις στο παρελθόν,λένε στρατιωτικοί δικαστές. Πειθαρχικά ο Υπολοχαγός ελέγχεται και μάλλον δεν θα αποφύγει την τιμωρία.
Ο Αρχιλοχίας, η εκδίκαση της υπόθεσης του οποίου αναβλήθηκε, είναι σε πιο δύσκολη θέση. Κι αυτό γιατί συνόδευσε την απόφασή του να μην υπακούσει μ΄ ένα κείμενο “μανιφέστο” στο οποίο έκανε λόγο για “δοσιλογική κυβέρνηση”! Οι δικαστικές πηγές μιλούν ακόμη και για απόταξη.Το κείμενο του Αρχιλοχία είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη.
Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Στρατιωτικοί που είτε αξιοποιούν τις δυνατότητες του νόμου για να μην εμπλακούν στα hot spot,είτε ξεπερνούν τα όρια προσπαθώντας να επιτύχουν τον ίδιο στόχο.
Υπάρχει και η άλλη πλευρά όμως που δεν πρέπει να μας διαφεύγει.
Η υπηρεσία σε κάποιες περιπτώσεις παρανομεί για να καλύψει τις ανάγκες μιας αποστολής που κανονικά δεν την αφορά.
Για παράδειγμα:
Στο Πολεμικό Ναυτικό μαθαίνουμε πως προσωπικό αποσπάται από πολεμικά πλοία για δομές φιλοξενίας. Υπαξιωματικοί φεύγουν από τα πλοία για να τοποθετηθούν σε hot spot με αποσπάσεις 6 μηνών!Από που προβλέπεται κάτι τέτοιο;
militaire.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια