Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπόθεση Enegra - Hellas Power: Παραμένει στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος


Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 21 ετών κάθειρξης, που είχε καταθέσει ο επιχερηματίας Αριστείδης Φλώρος, βασικός
πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης της υπόθεσης των εταιριών Enegra-Hellas Power.
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε ο επιχειρηματίας να παραμείνει στη φυλακή ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, ενώ επίσης επισήμανε ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν μπορούν να του προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη.
Οι συνήγοροι του επιχειρηματία, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Βασίλης Δημακόπουλος, ζήτησαν να γίνει δεκτή η αίτηση του εντολέα τους, επικαλούμενοι την ανεπανόρθωτη βλάβη που θα υποστεί από την παραμονή του στη φυλακή και επισημαίνοντας ότι συντρέχουν όλοι οι όροι για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο επιχειρηματίας ζήτησε την αποφυλάκιση του προκειμένου να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του και επικαλούμενος τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω των οποίων κρατείται στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.
«Hθελα να αναφερθώ σε δυο σημεία. Μένω στη Φιλοθέη με τους γονείς μου. Δεν είμαι παντρεμένος. Πήγαινα κανονικά στο δικαστήριο. Από τις 80 συνεδριάσεις πήγα στις 72. Εχω μόνιμη κατοικία», είπε στο δικαστήριο και εξήγησε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους ζητά την αποφυλάκισή του μεταξύ των οποίων την εξυπηρέτηση των αναγκών διαχείρισης και διαιτησίας που βρίσκονται σε εξέλιξη για περιουσιακά στοιχεία και απαιτήσεις της εταιρείας του.
kathimerini.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια