Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

CARABINIERI VS ΕΛ.ΑΣ (Φωτό)


Σε πρόσφατη επίσκεψή  μας στη Ρώμη,  διαπιστώσαμε ότι η Ιταλική αστυνομία – Carabinieri -  διαθέτει  ένα καινούργιο στόλο οχημάτων και μάλιστα στις πλευρές των  περιπολικών  υπάρχει και η
διεύθυνση της ιστοσελίδας τους ,  www.carabinieri.it





Στον αντίποδα εδώ στη χώρα μας, καθημερινά οι ενώσεις αστυνομικών διαμαρτύρονται για διαλυμένα οχήματα, δίχως λάστιχα, καθίσματα με τσιμεντόλιθα, κινητήρες με εκατομμύρια χιλιόμετρα, λεωφορεία δίχως  κλιματισμό που μπάζουν νερά με την πρώτη βροχή.



Γινόμαστε μάρτυρες εικόνων,  όπου αστυνομικοί σπρώχνουν περιπολικά στο δρόμο… Πολίτες καλούν την αστυνομία για βοήθεια και η βοήθεια δε φτάνει ποτέ, αφού δεν υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό.



Μάλλον κάτι πάει λάθος στο υπουργείο προστασίας του πολίτη…. 

Η πολιτική ηγεσία δεν έχει την ικανότητα εξασφάλισης  στον προϋπολογισμό του κράτους, των απαραίτητων κονδυλίων  για την ΕΛ.ΑΣ  και η φυσική ηγεσία στερείται ικανότητας να διαχειριστεί την κατάσταση και να απαιτήσει  από την πολιτική ηγεσία, την αντιμετώπιση που αρμόζει σε μια «σύγχρονη αστυνομία»,  όπως εξήγγειλε και ο πρωθυπουργός μας πρόσφατα.

Το σίγουρο είναι πως το Ελληνικό υπουργείο προστασίας του πολίτη,  δεν είναι  ούτε προστασίας του πολίτη,   αλλά ούτε  προστασίας του αστυνομικού!

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια