Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όλες οι λεπτομέρειες για το φονικό στο Ηράκλειο

Μια μοιραία φασαρία  που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, ένα επιληπτικό επεισόδιο που φημολογείται (αλλά δεν επιβεβαιώνεται) ότι  είχε προηγηθεί και ένα οικογενειακό – παιδικό  παρελθόν που θα ερευνηθεί,  συνθέτουν το σκηνικό πάνω στο οποίο στήθηκε η οικογενειακή τραγωδία στη Φορτέτσα. Ο 34χρονος εποχικός ιδιωτικός υπάλληλος που συνελήφθη ως πατροκτόνος, υπήρξε ο άνθρωπος που λίγες ώρες πριν, έπινε μετά μανίας και διασκέδαζε στα ίδια καφενεία του χωριού με τον 61χρονο πατέρα του. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, όξυνε, θεωρούν αστυνομικοί τα όποια προβλήματα είχαν οι δύο πλευρές με τραγικά αποτελέσματα.

Τι όμως προηγήθηκε της δολοφονίας του 61χρονου συνταξιούχου υδραυλικού από τον ίδιο του το γιο; Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης με τον 36χρονο φίλο του από την Αλβανία πήγαν στη Φορτέτσα από τα Αγριανά όπου μένει ο 34χρονος προκειμένου ο μετέπειτα πατροκτόνος  να συναντηθεί με τη γιαγιά του. Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν ήταν στο σπίτι και συναντήθηκε με τον

με τον πατέρα του. Οι τρεις τους έπιναν αλκοόλ από τη μία τη νύχτα των Χριστουγέννων αρχικά στο πατρικό του 34χρονου και στη συνέχεια σε καφενεία- ουζερί της Φορτέτσας. Σε ένα από τα καφενεία πατέρας και γιος μάλωσαν και ο 34χρονος τους άφησε. Ο 61χρονος και 36χρονος από την Αλβανία, πήγαν σε άλλο καφενείο και συνέχισαν την κατανάλωση αλκοόλ

Γύρω στη μιάμιση το πρωί οι δύο (πατέρας και φίλος) επέστρεψαν και είδαν τον 34χρονο έξω από το σπίτι. Του είπαν να πάει για ύπνο γιατί δεν ήταν καλά και τότε ο αλλοδαπός έφυγε. Ο νεαρός αλλοδαπός έφυγε αφήνοντας την κατάσταση «ήρεμη» χωρίς να ξέρει τι θα ακολουθούσε…

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε από την αδερφή του θύματος και θεία του δράστη, όταν η 57χρονη γυναίκα πήγε στο σπίτι του αδερφού της. Τα δύο αδέρφια έμεναν σε μια διώροφη κατοικία, στον πρώτο όροφο ο 61χρονος και στο ισόγειο, η αδερφή του. Η 57χρονη λάμβανε ίντερνετ από το σπίτι του αδερφού της και η σύνδεση διακόπηκε απότομα. Έτσι πήγε να δει τι συμβαίνει. Στο σπίτι μπήκε με το κλειδί που της είχε δώσει ο αδερφός της. Πλησιάζοντας στο εσωτερικό πήγε στον κεντρικό πίνακα του ηλεκτρικού ρεύματος όπου διαπίστωσε ότι είχαν πέσει οι ασφάλειες και τα πάντα ήταν βυθισμένα στο σκοτάδι. Αφού τις έθεσε πάλι σε παροχή ρεύματος, αντιλήφθηκε τον αδερφό της να είναι πεσμένος στο σαλόνι ανάσκελα. Διαπίστωσε ότι είναι νεκρός και με το κινητό της τηλέφωνο κάλεσε την Αστυνομία.

Στο χώρο υπήρχε αναστάτωση και όλα έδειχναν ότι είχε προηγηθεί φασαρία.

Η ίδια άκουσε τον ανιψιό της να βρίσκεται σε ένα υπνοδωμάτιο, ενώ ο ίδιος σε λίγα λεπτά βγήκε από το χώρο που βρισκόταν  η ίδια και πλησίασε το νεκρό  πατέρα του. Η θεία του φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ο ανιψιός της, βγήκε από την κρεβατοκάμαρα και πήγε στο σαλόνι, φορώντας μόνο τα εσώρουχά του, ενώ παρατήρησε ότι είχε στα χέρια του εκδορές.

Λίγα λεπτά μετά έφτασαν αστυνομικοί στους οποίους ο 34χρονος φέρεται να είπε – υπό την επήρεια ακόμα του οινοπνεύματος- ότι εκείνος το έκανε γιατί τον χτυπούσε όταν ήταν παιδί. Επί της ουσίας δεν προσδιόρισε την αιτία της φασαρίας και του φονικού, ενώ τα απέδωσε όλα στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ που είχαν κάνει και οι τρεις.

 

Κεφαλοκλείδωμα

 

 

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι το θύμα ήταν επιληπτικός και ίσως από τη φασαρία να είχε κάποιο επεισόδιο. «Γνωρίζουμε ότι ήταν επιληπτικός αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν είχε κάποιο επεισόδιο. Περιμένουμε τις απαντήσεις από τον ιατροδικαστή για να δούμε τι ακριβώς συνέβη πριν και μετά το θάνατό του» ανέφερε αστυνομικός

Ως προς τον τρόπο που χρησιμοποίησε ο 34χρονος γιος για να σκοτώσει τον 61χρονο πατέρα του, ο δράστης φέρεται να ψέλλισε ότι «έκανε κεφαλοκλείδωμα» στον πατέρα του, χωρίς όμως να θυμάται να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Τα ακριβή αίτια είναι υπό διερεύνηση  και απαντήσεις θα δοθούν από τη νεκροψία- νεκροτομή.

Αστυνομικοί πήραν αίμα για να προσδιοριστεί η ποσότητα του αλκοόλ ή κάποια άλλη ουσία , ενώ ελήφθη γενετικό υλικό από τον 34χρονο και το 36χρονο φίλο του.

Ο 61χρονος είχε αποκτήσει τον 34χρονο και την κόρη του από το γάμου του με μια Ολλανδή. Η μητέρα και το κορίτσι της οικογένειας μετά το διαζύγιο του ζευγαριού, ζουν στο εξωτερικό. Φίλοι και συμμαθητές των δυο παιδιών είπαν στην «Π» ότι «θυμούνται τους συμμαθητές τους να τους λένε ότι τους χτυπούσε συχνά ο πατέρας τους»               

 

Θάνος Περβολαράκης


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια