Γιατί οι Σουηδοί αρχιτέκτονες θέλουν να ξέρουν το βάρος του Άγιου Βασίλη;Το βάρος του Άγιου Βασίλη θα πρέπει να γνωρίζει ένας αρχιτέκτονας στη Σουηδία αν θέλει να φτιάχνει ασφαλή σπίτια.

Τα σπίτια στη Σουηδία πρέπει να μπορούν να αντέξουν το βάρος, όταν ο Αϊ Βασίλης προσγειωθεί με το έλκηθρό του στις χιονισμένες σκεπές τους φέτος τα Χριστούγεννα και κάθε Χριστούγεννα...

Ο ευτραφής Άγιος των Χριστουγέννων πιθανόν ζυγίζει 150 κιλά και ο τάρανδός του με το έλκηθρο περίπου έναν τόνο, υπολόγισε η σουηδική κατασκευαστική εταιρία NCC, λογαριάζοντας άλλα 50 κιλά για τα δώρα.

Οι σουηδικές κατασκευαστικές προδιαγραφές θα μπορούσαν εύκολα να αντέξουν το βάρος, συν 50% έξτρα πίεση από την ορμή της προσγείωσης στη στέγη και μισό μέτρο χιόνι, δήλωσε ο αρχιτέκτων Τόμας Λέτσερ.

Ωστόσο, δώρα για τα δύο δισεκατομμύρια παιδιά όλου του κόσμου, όπως και ένας μεγάλος σάκος μέσα στον οποίο θα μεταφέρονταν, θα ζύγιζαν τουλάχιστον 200.000 τόνους, αν όλα μοιράζονταν σε μια μόνο διαδρομή.

«Υπό αυτό το είδος της πίεσης, ένα σουηδικό σπίτι θα πρέπει να είναι ισχυρό σαν χαρτί. Ωστόσο είναι ηλίου φαεινότερων ότι ο Αϊ Βασίλης έχει πρόσβαση σε κάποιο είδος χριστουγεννιάτικης μαγείας», είπε ο Λέτσερ.


Πηγή: news.gr
_