Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέες φωτογραφίες Ελλήνων αναρχικών μαχητών που πολεμούν στο πλευρό Κούρδων, τους Τζιχαντιστές στη Ράκα της Συρίας


Το νέο φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε σε σελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, με Έλληνες αναρχικούς να πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων, στη Ροζάβα, κατά του
ISIS, προκαλεί προβληματισμό στην ελληνική αστυνομία.
rojava1
rojava 2
rojava 3
Πρόκειται για μία περιοχή που βρίσκεται στη βόρεια Συρία και αυτονομήθηκε χάρη στη συνεχιζόμενη κουρδική εξέγερση. Εκεί αναρχικοί από διάφορες χώρες του κόσμου καταφτάνουν για να πολεμήσουν τον ISIS και να εκπαιδευτούν δίπλα σε έμπειρους αντάρτες. Κατά καιρούς στις ελληνικές Αρχές έφταναν πληροφορίες ότι έχουν μεταβεί στη Ροζάβα Έλληνες αναρχικοί αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται τόσο έντονη δραστηριότητα Ελλήνων, που εκφράζεται κυρίως από μία ομάδα, τον Επαναστατικό Σύνδεσμο Διεθνιστικής Αλληλεγγύης (RUIS), που ιδρύθηκε από Έλληνες αναρχικούς.
Στο κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες αναφέρεται:
«Οι μάχες για την απελευθέρωση της Ράκκα βρίσκονται ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή, όμως, οι εξελίξεις στις γύρω περιοχές συνεχίζονται, με πιο πρόσφατη το δημοψήφισμα για ανεξάρτητο κράτος εκ μέρους του καθεστώτος Μπαρζάνι, με πολλαπλές γεωπολιτικές και στρατηγικές σημάνσεις για το μέλλον της επανάστασης στην Ροζάβα όσο και γενικότερα.
Το φεουδαλικό-αστικό καθεστώς Μπαρζανί και οι πολιτικές του κινήσεις με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει να κατανοούνται ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις του για ηγεμόνευση μέσα στο κουρδικό κίνημα κοινοτικού συνομοσπονδισμού, παράλληλα με την γεωπολιτική στρατηγική του ΝΑΤΟ.
Η έμπρακτη αλληλεγγύη στην ισχυροποίηση της αυτονομίας της Ροζάβα και της υπεράσπισης των κατακτήσεών της, αποτελεί και θα αποτελεί και στο προσεχές μέλλον ένα διαρκές διακύβευμα και αγωνιστικό καθήκον, τόσο τοπικά όσο και παγκόσμια.
Οι σύντροφοι του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης αποστέλουν το πλήρες φωτογραφικό υλικό, το οποίο στάλθηκε με προηγούμενη την ανακοίνωσή μας και δεν έγινε εφικτό να δημοσιοποιηθεί ολόκληρο.
Ταυτόχρονα, στέλνουμε τους επαναστατικούς μας χαιρετισμούς στους συντρόφους στον ελλαδικό χώρο. Σε όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται στον δύσκολο δρόμο για την επανάσταση, την ισότητα, την ελευθερία. Σε όσους παραμένουν πιστοί στο επαναστατικό καθήκον για μια ελεύθερη ζωή με όσες δυνάμεις έχουν. Σε όσους ζουν για να αντικρύσουν την ανατολή της ουτοπίας.
Στα μέτωπα των πολεμικών μαχών γνωρίζουμε καλά και δεν ξεχνούμε ποτέ ότι ο πόλεμος της κοινωνικής ειρήνης είναι το ίδιο απάνθρωπος, σκληρός και βίαιος πάνω στα σώματα και τις συνειδήσεις μας.
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ
Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ
Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
03/10/2017
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ »

huffingtonpost.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια