Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τεκμήρια εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, που αποκρύπτονται ή αποσιωπούνται, αποκαλύφθηκαν σε ημερίδα


Aποκρύπτονται ή αποσιωπούνται τεκμήρια, που αποδεικνύουν εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαιου, και κυριως στα Δωδεκάνησα, τα οποία κατοχυρώνει η
Διεθνής Έννομη Τάξη;


Ακούγοντας τον Ομότιμο καθηγητή Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νικόλα Βερνίκο, που ηταν ο ο κεντρικός ομιλητής, να δημοςιοποιει επιστημονικη τεκμηριωση, που αποδεικνύει  την ελληνικότητα της Ελλάδας, στα ανατολικά και δυτικά σύνορα της χώρας ένοιωθες ότι, ο δημοσιογραφικός  κανόνας, πως  "μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις", δεν ισχύει. 
Στην εκδήλωση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο Μέγαρο Κωστής Παλαμάς, την οποία συντόνισε και παρουσίασε η δημοσιογράφος του Σκάι και του blog "Δικογραφίες" Μαίρη Μπενέα, ο κόσμος που είχε κατακλύσει την αίθουσα είδε και διαπίστωσε το αντίθετο. 
Πως μία λέξη ισοδυναμεί με χίλιες εικόνες.

Φωτογραφικη Τεκμηριωση, με εικόνες που έρχονται από το βάθος και κουβαλάνε το βάρος της ιστορίας και ειναι εργασια τηςεπιστημονικης Ομαδας του, επεξηγηθηκαν απο τον καθηγητή Βερνίκο στη γιγαντοοθόνη της ιστορικής αίθουσας  και μας απέδειξαν ότι, νησίδες  του Αιγαίου, που θεωρούνται "άψυχα" κομμάτια γης, χωρίς χωρικά ύδατα και εθνική υπόσταση, δηλαδή  χωρίς κυριαρχικά δικαιώματα, είναι ελληνικές.


Από όσα ακούστηκαν γεννήθηκε το  ερώτημα, γιατι  δεν εχει γίνει σαφες στην κοινη γνωμη ότι, αλλο βραχονησίδα, που δεν έχει  Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) συμφωνα το Ναυτικο Δικαιο  και άλλο ερημονησιδα, που έχει  ΑΟΖ και κατα συνέπεια κυριαρχικά δικαιώματα;

Τα βαριά λόγια του καθηγητή Βερνίκου, για όσα "αγνοούμε και μας αποκρύπτονται", αφορούν νησάκια  του Αρχιπελάγους, οπως είναι  η πραγματική ονομασία του Ανατολικού Αιγαίου, που ενώ εμφανίζονται  ως αμφισβητούμενα, είναι αποδεδειγμένα ελληνικά.
Πολλα από τα τεκμηρια αυτά είναι δημοσιευμένα  στα δυο βιβλία του, το «Ημερολόγιο του Αρχιπελάγους» και «Βόνιτσα ιστορικά κείμενα  1813 – 1832»,

"Το Ιδρυμα Ελληνισμου με τις Ημεριδες αυτές εχει σκοπο, να προσπαθησει να ανταποκριθει στην αιωνια ΑνθρωπινηΑναζητηση στην πορεια μεσα από την ασκηση της ζωης προςτην Αληθεια και το Φως".


 Με αυτα τα λογια κήρυξε την έναρξη της ημεριδας, που ηταν η πρώτη μιας σειράς που θα ακολουθήσουν, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνισμου Καθηγητης Ανδρέας Αθηναίος, ο οποίος τόνισε επίσης ότι, "μια διαχρονική ιστορικότητα αγκαλιάζει το Αιγαίο, οπως και τα παράλια του Ιονίου".
Και συμπλήρωσε: "Γιά να βρεις κάτι, πρέπει να το ψάξεις. Και για να το ψάξεις, πρέπει να σε απασχολεί και να το αγαπάς. Εαν δεν ενδιαφέρεσαι, δεν το ψάχνεις και δεν το βρίσκεις.Η Ελλάδα μας υπάρχει, την ψάχνουμε και τη βρίσκουμε παντου".

Τη σκυτάλη πήρε ο Τομεαρχης νομικών υποθέσεων του Ιδρύματος, δικηγορος Χάρης Κατσιβαρδάς, ενώ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έκαναν και αρκετοι από τους παρευρισκόμενους.

Την συζητηση , που έκλεισε με Ελληνικο κρασί και Κερασμα, τίμησαν πολλοί Πανεπιστημιακοί Καθηγητες , ο πρώην ευρωβουλευτής Διονυσης Μπουλούκος, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, διπλωμάτες, και δημοσιογράφοι, ενω καταγράφηκε και η παρουσια της Εκκλησιας με παροντα τον  Πανοσιολογιώτατο Αγιο Ηγούμενο πατερα Χρυσόστομο Καράμπελα


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια