Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τρόποι για να προστατέψεις το αυτοκίνητό σου από τους κλέφτες



Αν και οι κλοπές και οι διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, μειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε σχέση με το περσινό του 2016, δεν συνέβη το ίδιο με τις κλοπές των αυτοκινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι κλοπές οχημάτων που καταγράφηκαν φέτος στην επικράτεια, ανήλθαν στις 13.896, έναντι 13.190 το α' εξάμηνο του 2016. Στην Αττική σημειώθηκαν 8.338 κλοπές έναντι 8.265 και στη Θεσσαλονίκη 1.384 έναντι 1.351 πέρσι.

Υπάρχουν, όμως, τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τουλάχιστον τις πιθανότητες διάρρηξης ή κλοπής στο αυτοκίνητό σας.

Βάλτε κάμερες

Οι κλέφτες συνήθως παραβιάζουν αυτοκίνητα τη νύχτα όταν ο κόσμος τριγύρω είναι λίγος και ο ιδιοκτήτης μάλλον… κοιμάται. Ακόμα και αν δεν έχετε πιτσιρίκια, ένα μόνιτορ από αυτά που μπαίνουν στο δωμάτιό τους, με κάμερα, θα σας δώσει πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει μέσα. Συνήθως έχουν ανιχνευτές κίνησης και ήχου, επομένως αν κάποιος προσπαθήσει να παραβιάσει το αυτοκίνητό σας θα ειδοποιηθείτε αμέσως. Ακόμα και αν σας το κλέψουν, τουλάχιστον θα έχετε εικόνα τους για να δώσετε στην αστυνομία.

Αντικλεπτικός διακόπτης

Οι έμπειροι κλέφτες χρειάζονται μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να βάλουν μπροστά οποιοδήποτε αυτοκίνητο -όχι όμως αν το αυτοκίνητο δεν έχει παροχή ηλεκτρικού. Ένας αντικλεπτικός διακόπτης βοηθά στο να μπλοκάρει την παροχή ενέργειας στη μηχανή, καθιστώντας αδύνατη την εκκίνησή της χωρίς την απενεργοποίησή του. Απευθυνθείτε στο μηχανικό σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάστασή του.

Αντικλεπτική προστασία… oldshool

Μια καλή μπάρα για κλείδωμα τιμονιού ή κλείδωμα τιμονιού και πεντάλ μπορεί να καθυστερήσει αρκετά τον επίδοξο κλέφτη από το να εξαφανίσει το αυτοκίνητό σας. Αν μάλιστα το όχημά σας είναι παλιάς τεχνολογίας, τότε η συγκεκριμένη προστασία είναι απαραίτητη και άκρως χρήσιμη.


Εκσυγχρονισμένος συναγερμός

Οι «νέας γενιάς» κλέφτες είναι ειδικοί στα ηλεκτρονικά των αυτοκινήτων και πιθανώς εξπέρ στο να απενεργοποιούν παλιά συστήματα συναγερμών. Εάν το αυτοκίνητό σας δεν είναι πρόσφατο μοντέλο, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αλλάξετε συναγερμό και να αποκτήσετε την πιο σύγχρονη έκδοσή του.

Εντοπισμός με GPS

Όντας σε βιασύνη, ελάχιστοι κλέφτες αυτοκινήτων θα κάτσουν να ψάξουν εξονυχιστικά το όχημά σας για συσκευές εντοπισμού. Ένα GPS Tracker λοιπόν μέσα στο αυτοκίνητο είναι καλή επιλογή για να μπορέσετε ανά πάσα στιγμή εσείς ή η αστυνομία να εντοπίσετε το αυτοκίνητό σας, ακόμα και αν αυτό βρίσκεται σε περιοχή που δεν «πιάνει» το σήμα του κινητού.

Σωστό παρκάρισμα

Αποφύγετε δρόμους σε «ύποπτες» περιοχές όπου έχουν υπάρξει κατά καιρούς κρούσματα κλοπών ή ανοίγματος αυτοκινήτων. Φροντίστε να παρκάρετε σε φωτισμένους δρόμους, με αρκετή κίνηση, κοντά σε μαγαζιά ή καφετέριες. Ακόμα καλύτερα, αφήστε το όχημά σας αν βγείτε βράδυ σε πάρκινγκ.

Κρύψτε αντικείμενα αξίας

Οτιδήποτε μέσα στο αυτοκίνητό σας κάνει «κρα» ότι αξίζει έστω και κάποια ψιλά, αποτελεί αιτία για να σας το σπάσουν. Κρύψτε ό,τι φαίνεται και είναι αξίας -από GPS μέχρι ηχεία, τσάντες, ρούχα κτλ- ή ακόμα καλύτερα αφήστε αντικείμενα αξίας στο σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για καλώδια ή αντάπτορες, «δείχνουν» πως μέσα στο όχημα υπάρχουν ηλεκτρονικά είδη και αποτελούν «τυράκι» για κλέφτες.


Σβήστε τη μηχανή

Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Ναι, ακούγεται προφανές, όμως σύμφωνα με στοιχεία της ΓΑΔΑ ένα μεγάλο μέρος των κλοπών οφείλεται σε αυτήν την απροσεξία των οδηγών.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, in2life.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια