Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Τα παιδιά μπορούν να μας διδάξουν''

Ο Ευάγγελος Σιμόπουλος, μέλος της ΕΑΥΘ, Μέλος Ελεγκτικής επιτροπής IPA Θεσσαλονικης , Μελος ΑΣΠΑ περιγράφει με λίγες λέξεις μερικές εικόνες της στιγμής την ώρα που εκτελούσε υπηρεσία.
Νυχτερινή υπηρεσία 22.-06 σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών την ησυχία της παγωμένης νύχτας περίπου στις 23.10 διακόπτη ένας συνεχόμενος και επαναλαμβανόμενος ήχος νταπ νταπ .... Πλησιάζω στο σημείο που έχω εντοπίσει ότι προέρχεται ο ήχος, είναι από τον χώρο παραλαβής εμπορευμάτων και προθάλαμο τού χώρου φιλοξενίας βλέπω ένα αγόρι περίπου στην ηλικία τού γιού μου εκεί γύρω στα 10 12 χρονών να παίζει κλωτσώντας την μπάλα στον τοίχο να τρέχει πάνω κάτω να λέει κάποια λόγια στην γλώσσα του να σηκώνει τα χέρια πανηγυρίζοντας .

Αμέσως μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα του γιού μου που πριν λίγες ώρες έπαιζε στο πάρκο με τους φίλους του και έκαναν τα ίδια πράγματα κάθισα για λίγο κοιτάζοντας τον σκεπτόμενος ότι τα παιδιά ανεξάρτητος θρησκείας χρώματος καταγωγής έχουν έναν μοναδικό τρόπο να μας διδάσκουν ότι έχουμε πολλά κοινά και ότι αυτά που μπορούν να μας κάνουν να ζήσουμε αρμονικά είναι περισσότερα από αυτά που μπορούν να μας διαχωρίσουν. Δεν ξέρω αν τα σκέφτομαι όλα αυτά λόγω Χριστούγεννων η σαν γονιός όμως σκέφτομαι ότι υπάρχουν πολλά παιδιά και συνάνθρωποι μας που ειδικά τώρα στις γιορτές χρειάζονται την βοήθεια μας ...

 Η θερμοκρασία εδώ έξω είναι γύρω στο μηδέν οπότε σιγά σιγά γυρίζω στην θέση μου. Μετά από είκοσι λεπτά περίπου ο ήχος σταμάτησε και το παιδάκι πήρε τον δρόμο προς το εσωτερικό του εργοστασίου όπου μια γυναίκα τον περίμενε και αφού τον έκανε μια αγκαλιά τον πήρε από το χέρι και χάθηκαν στο εσωτερικό του χώρου φιλοξενίας.... καλό ξημέρωμα σε όλους.

 
 



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια