Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρήτη: Τα χρέη και οι τοκογλύφοι τον "ώθησαν" στη ληστεία

Απολογείται, σήμερα, ο 34χρονος πρώην υπάλληλος πάρκινγκ που "χτύπησε" στον πρώην χώρο εργασίας του, αποσπώντας το ποσό των 1250 ευρώ, την παραμονή των Χριστουγέννων.


Ο άνδρας, που έχει χαρακτηριστικό σωματότυπο και περπάτημα, κατά τη διάρκεια της ληστείας υπέδειξε τα συρτάρια με τα χρήματα και φρόντισε να μη μιλήσει, για να μην προδώσει την ταυτότητά του. Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα όμως, στις 8.45 το πρωί της ίδιας ημέρας στην Ασφάλεια ... τον κατονόμασε, συμπληρώνοντας το παζλ που είχαν συνθέσει η αστυνομικοί, σε σχέση με την ταυτότητα του δράστη.

Ο 34χρονος απέδωσε την πράξη του στα χρέη προς τους τοκογλύφους και την αγωνία του να μη συμβεί κάτι στην οικογένειά του. Ο ίδιος δεν έχει απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις Αρχές και από τις κινήσεις του, που αναφέρονται στη δικογραφία, φαίνεται ότι πρόκειται για έναν «πρωτάρη» και δη απρόσεκτο και απελπισμένο άτομο.

Ο 34χρονος αναζητήθηκε στο σπίτι του, δεν βρέθηκε όμως. Ωστόσο, πήγε μόνος του στην Ασφάλεια, όταν έμαθε από γείτονές του ότι τον αναζητούν.  Στα γραφεία της Ασφάλειας όταν ρωτήθηκε που βρισκόταν την ώρα της ληστείας, αρχικά «υπέπεσε σε αντιφάσεις και στη συνέχεια ομολόγησε αβίαστα την τέλεση της ληστείας».

Ο δικηγόρος του Γ. Κοκοσάλης σε δήλωσή του για την υπόθεση είπε: «Ο εντολέας μου είναι ένα άριστο παιδί, μαχόμενος επιχειρηματίας, από ευυπόληπτη και κοινωνικά αναγνωρισμένη οικογένεια του Ηρακλείου, που ποτέ δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα για αρνητικά σχόλια και παρατηρήσεις. Δυστυχώς, η οικονομική κρίση τον είχε στην κυριολεξία διαλύσει και λόγω της αδυναμίας του να δανειστεί νόμιμα από το τραπεζικό σύστημα αναγκάστηκε να προσφύγει σε “εξωτραπεζικό σύστημα αναφοράς” με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Κατά την λήξη του “δανείου” βρέθηκε - ανυπαίτια - σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, δεχόμενος σοβαρές απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του και υπό τις περιστάσεις αυτές και δη από απελπισία κι έλλειψη συνειδησιακής διαύγειας προέβη σε αυτήν την πραγματικά ανόητη ενέργεια, η οποία δεν τον χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και σαν προσωπικότητα. Ο ίδιος κατά την γνώμη μου είναι περισσότερο θύμα παρά θύτης και πιστεύω ότι και η ποινική δικαιοσύνη θα τον αντιμετωπίσει με αυτήν την θεώρηση. Είναι συντετριμμένος και μετανοημένος κι έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή την επιθυμία να επιστρέψει το ποσό στον ιδιοκτήμονά του».

Πηγή: cretalive

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ"

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια