Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι μάγοι που δεν προσκύνησαν - Του Κωνσταντίνου Τζέκη

Ξαφνικά η γη η στολίσθηκε με αστέρια. Κάτι σοβαρό περίμενε, είπαν, οι επισκέπτες της. Χειμώνας και όμως τα λουλούδια επέμεναν στον ανθό τους, η αμυγδαλιά, πρόωρα, άρχισε να φορά το νυφικό της, ο ουρανός κατέβασε σκάλα για να αναρριχηθούν οι ουρανόσταλτοι.

Τα ζώα μιλούσαν με φωνή ανθρώπου, τα πουλιά έψελναν και δεν κελαηδούσαν, τα πάντα προετοιμάζονταν για κάτι το θαυμάσιο, το εξαίσιο, το θαύμα.

Ένα φωτεινό αστέρι είχε σταθεί ακίνητο και κατεύθυνε το ανέσπερο φως του προς μια φτωχική σπηλιά, κάπου εκεί, μακριά στη Βηθλεέμ.

Οι μάγοι συγκεντρώθηκαν για να ερμηνεύσουν το θαύμα αυτό, που ξετυλίγονταν μπροστά τους. Οι περισσότεροι άνοιξαν τα πανάρχαια ακαταλαβίστικα βιβλία τους, που μόνο αυτοί τα διάβαζαν, μα αμφιβάλει ο κάθε συνετός αν τα καταλάβαιναν.

Ξαφνικά του ενός, που μπορεί να τον έλεγαν Βαλτασάρ  φωτίσθηκε το πρόσωπο. Βρήκε κάπου σε μια βιβλική σελίδα μια προφητεία. Η προφητεία έλεγε πως θα έρχονταν στον κόσμο ένα παιδί που ήταν ο σώζων Βασιλεύς του κόσμου.

Οι μάγοι στην εποχή εκείνη δεν ήταν οι κομπογιαννίτες του σήμερα. Ήταν σοφοί, που ασχολούνταν με την ιατρική, την αστρονομία, τη θεολογία, τη φυσική και με άλλες σπουδαίες επιστήμες.

Μαζί του συμφώνησε ο Μελχιώρ και σε λίγο ο Γάσπαρ.

Επειδή όμως έπρεπε     να επιβεβαιώσουν τις γραφές ξεκίνησαν με οδηγό τους το λαμπερό αστέρι, να βρούνε την Ιερουσαλήμ, όπου όπως έδειχναν τα σημάδια, δέχονταν στην αγκαλιά της τον Ιησού.

Πριν πλησιάσουν στην πόλη σταμάτησαν και αγνάντεψαν τον ουρανό. Τους μπέρδεψαν κάτι φωτεινά αντικείμενα, που περνούσαν με βουή πάνω από τα κεφάλια τους και ύστερα άκουγαν κάτι κρότους, που έσκαγαν και σύννεφα σκόνης και φωτιάς, που σηκώνονταν μέχρι τον ουρανό.

Ανέβηκαν παραξενεμένοι στις καμήλες τους και ξεκίνησαν για τον προορισμό τους. Το αστέρι είχε σβήσει και αυτοί χαμένοι στην έρημο αναζητούσαν κάποια λύση. Ιδιαίτερα ανησυχούσε ο ένας από τους τρεις αφού κουβαλούσε μαζί του χρυσάφι και κινδύνευε από τους ληστές.

Έφτυσε στην άμμο της ζεστής ερήμου και το σάλιο του σχημάτισε έναν μικρό κρατήρα. Σκέφθηκε πως ήταν κακό σημάδι, μα δεν το είπε στους άλλους. Σκέφθηκε πως ήταν ο περισσότερο άτυχος, αφού είχε την τρελή ιδέα, να δωρίσει χρυσάφι, ενώ μακάριζε τους άλλους, που είχαν κουβαλήσει φτηνά δώρα, όπως τη σμύρνα και το λιβάνι.

Ξαφνικά, στο δρόμο τους είδαν τεράστιο σύννεφο σκόνης, να πλανιέται στον καυτό ήλιο, μέχρι που τον σκίαζε. Παραξενεύθηκαν. Σε λίγο άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο, σα να κατρακυλούσαν χιλιάδες βαρέλια και μπροστά τους πριν συνέλθουν, σταμάτησε ένα παράξενο όχημα.

 Κατέβηκαν από πάνω του παράξενοι άνθρωποι, χωρίς μαλλιά και γένια με παράξενα ρούχα, που κρατούσαν στο χέρι τους κάτι παράξενες μαγκούρες και συνομιλούσαν με κάτι παράξενα τετράγωνα μέταλλα, που έβγαζαν μια ακαταλαβίστικη φωνή.

Τους ξάπλωσαν στο έδαφος, τους ψαχούλεψαν μέχρι τα απόκρυφά τους σημεία, τους άρπαξαν τα σακιά τους και τους πήραν μαζί τους στο παράξενο όχημα, που το έλεγαν τεθωρακισμένο, αφήνοντας τις καμήλες τους ελεύθερες.

Στο παράξενο χωριό, που τους μετέφεραν κάτι άνθρωποι, που μάλλον ήταν οι δεσπότες τους και που τους φώναζαν οι άλλοι, με μεγάλη ευλάβεια «στρατηγέ», διέταξαν να τους πετάξουν σε ένα μεγάλο βρώμικο δωμάτιο και να τους μεταφέρουν στον Δικαστή, που θα αποφάσιζε, αν έπρεπε να φυλακισθούν  κατηγορούμενοι για κατασκοπεία ή να αφεθούν ελεύθεροι.

 Οι ίδιοι, απολογούμενοι, είπαν πως ήταν μόνο μάγοι  και πως πήγαιναν να προσκυνήσουν τον Ιησού, που είχε γεννηθεί στην περιοχή τους. Μάλλον απόρησαν, αφού ο γενειοφόρος ανακριτής τους είπε, πως στην περιοχή τους γεννιούνται μόνο ορφανά, που τα διώχνουν  σε άλλες χώρες, γιατί τους είναι βάρος και μελλοντικά επικίνδυνα στοιχεία.

Τελικά οι μάγοι γύρισαν πίσω άπρακτοι.  Προσευχήθηκαν στο Θεό και ζήτησαν   να μην ξαναγεννηθεί Χριστός, αν προηγουμένως δεν ειρηνεύσουν οι άνθρωποι.

 Άλλωστε δεν θα έχει καμία πειστική διδασκαλία, να διδάξει, αφού την ειρήνη την καθορίζουν τα όπλα και κάτι παράξενοι άνθρωποι,  που τα κατασκευάζουν και τα πουλάνε για να επικρατήσει η ....ειρήνη  στον κόσμο.

Έτσι λένε για να ξεγελάνε τον κόσμο. Όχι όμως και τους μάγους;

Δεκέμβριος 22,  2017




_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια