Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Δεκέμβριος ο μήνας της θλίψης και του οικονομικού μαρασμού''

Ο Κανέλλος Νικολάου, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών γράφει για τον
''οικονομικό εφιάλτη'' που θα ζήσουν οι αστυνομικοί.


         Ο μήνας Δεκέμβριος από όλη την εργατική τάξη,  αλλά και τους αστυνομικούς,  ήταν ο μήνας της χαράς, των αγορών , των δώρων και των εορτών.
        Μετά τις εφαρμογές των μνημονίων, των μισθολογικών  περικοπών και την εξαφάνιση των δώρων, ο  Δεκέμβριος έγινε ο μήνας των ατελείωτων χαρατσιών και πληρωμών του ΕΝΦΙΑ, του φόρου εισοδήματος, των τελών κυκλοφορίας και  των ασφαλειών οχημάτων.
       Ο φετινός Δεκέμβριος σηματοδοτεί τον οικονομικό εφιάλτη που θα ζήσουμε από δω και πέρα. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα ο κάθε αστυνομικός έμαθε μέσω των οικονομικών της αλχημείας, της δημιουργικής ασάφειας , των συμπληρωματικών επεξηγήσεων, των κλιμακίων και των κατηγοριών ότι έγινε φτωχότερος.
       Οι ευτυχώς ελάχιστοι ειδήμονες των οικονομικών που επιζητούν την επιβράβευση γιατί βρήκαν επακριβώς τις μισθολογικές μας  μειώσεις,  μας προκαλούν τουλάχιστον αγανάκτηση και θυμό.
      Ως Γ.Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής δηλώνω ότι η Ένωσή  μας είναι στον ίδιο διεκδικητικό δρόμο με όλες τις Ομοσπονδίες των Ενστόλων.
    Ο νόμος Κατρούγκαλου είναι αντισυνταγματικός γιατί δεν υπολόγισε και δεν σεβάστηκε  τις αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ για την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.
      Ως Αξιωματικοί δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε ούτε ένα ευρώ μείωση σε κανέναν αστυνομικό ανεξαρτήτου βαθμού. Το είχε πει με ξεκάθαρο λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, ο Γιάννης Κατσιαμάκας , από τη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο του 2016.
     Όλοι μαζί , σαν μία γροθιά,  χωρίς διαχωριστικές κλίμακες και κατηγορίες, θα παλέψουμε για την επιβίωση μας. Καλούς αγώνες για μας  , καλές γιορτές για τους μνημονιακούς.
      


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια