Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλλάζουν την διάταξη για τους πλειστηριασμούς μετά την θύελλα και στον ΣΥΡΙΖΑ – Τελεσίγραφο Τσακαλώτου – Νέο χτύπημα Φίλη

Θύελλα στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η διάταξη που συζητείται στη Βουλή για αυτεπάγγελτες διώξεις και συλλήψεις όσων παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς με στόχο την προστασία των συμβολαιογράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κύριοι Τσακαλώτος - Κοντονής ενημερώνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για την τροπολογία, υπογράμμισαν ότι δεν τίθεται θέμα απόσυρσης της με τον υπουργό Οικονομικών να τους λέει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα υπήρχε πρόβλημα με τους δανειστές και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σταύρος Κοντονής είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως θα φύγει η λέξη «απειλή» και θα παραμείνει το «όσοι προκαλούν σωματική βλάβη» στην τροπολογία, διευκρινίζοντας πως επρόκειτο για αίτημα των συμβολαιογράφων προκειμένου να άρουν την αποχή. Στην αλλαγή αυτή φέρεται να συμφωνούν οι συμβολαιογράφοι.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι με αυτές τις αλλαγές ίσως να αρθεί το πρόβλημα με τις ενστάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Από πλευράς βουλευτών ο Νίκος Φίλης φέρεται να πρότεινε να υπάρξει μια νομοτεχνική βελτίωση που να κάνει σαφή την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Να αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει ποινές φυλάκισης σε όσους εμποδίζουν την διαδικασία, ζήτησε ο Μιχελογιαννάκης.

Μέχρις στιγμής μόνο ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης ζήτησε με γραπτή του δήλωση να αποσυρθεί η διάταξη αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα ψηφίσει αν παραμείνει.

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσε το ΚΚΕ.

 

Πηγή: Real.gr


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια