Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια άσκηση θα μας βοηθήσει να χάσουμε περισσότερο λίπος;


Η σωστή διατροφή και η άσκηση αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για την απώλεια κιλών.

Αν θέλετε, όμως, να µειώσετε το σωµατικό σας λίπος χρειάζεστε ένα συνδυασµό γυµναστικής που θα διατηρήσει ή θα αυξήσει το µυϊκό ιστό και ένα είδος γυµναστικής που θα κινητοποιήσει τα λίπη για την παραγωγή ενέργειας.

Ποια είναι όμως η άσκηση που θα σας  βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να κάψετε λίπος, πρέπει πρώτα να το μετακινήσετε από τη «θέση» του και να το στείλετε στην κυκλοφορία του αίματος, όπου θα μεταφερθεί στους μύες ως καύσιμο. Μάλιστα, το σπλαχνικό λίπος φεύγει ταχύτερα, αφού «ο λιπώδης ιστός της κοιλιάς έχει μεγαλύτερη πυκνότητα υποδοχέων για τις ουσίες που διεγείρουν την κινητοποίησή του -τις ορμόνες κατεχολαμίνες, για παράδειγμα» τονίζει ο δρ Jeff Horowitz, καθηγητής Κινησιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.


Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση είναι ο πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος για να κάψετε το ανεπιθύμητο λίπος σε πολύ λιγότερη ώρα. Το ιδανικό είναι ένας συνδυασµός προπόνησης µε βάρη και αερόβιων δραστηριοτήτων. Η προπόνηση µε βάρη θα πρέπει να είναι πολύ σύντοµη και έντονη και δεν θα πρέπει να ξεπερνά ποτέ τα 45-60 λεπτά.


Πηγή: baby.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια