Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για Αλέξη Γρηγορόπουλο - Επίσκεψη Ερντογάν


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η ΕΛΑΣ λόγω του «καυτού» τριήμερου 6,7 και 8 Δεκεμβρίου


 καθώς την Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν πορείες σε όλη την Ελλάδα για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Μια επίσκεψη που γίνεται λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη εννέα τούρκων που κατηγορούνται για εμπλοκή στην οργάνωση DHKP-C  και εκτιμάται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου.

Στους αστυνομικούς έχουν δοθεί εντολές για αυξημένη επαγρύπνηση ενώ σε κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται τόσο η τουρκική πρεσβεία όσο και επιχειρήσεις τουρκικών συμφερόντων. 

Οι συσκέψεις στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ είναι συνεχείς ενώ από σήμερα σε αυτές θα συμμετέχουν και στελέχη της ασφάλειας του Τούρκου Προέδρου που έφτασαν στην Αθήνα.

Στόχος η επίσκεψη του κ. Ερντογάν να γίνει απρόσκοπτα ενώ στο «τραπέζι» βρίσκεται υπό το φόβο επεισοδίων και το ενδεχόμενο απαγόρευσης συγκεντρώσεων στην Αθήνα, μια τακτική που έχει εφαρμοστεί και παλαιότερα σε επισκέψεις ξένων ηγετών. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Ερντογάν θα συνοδεύεται από δεκάδες ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς της προσωπικής του φρουράς. 

Σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να συμμετάσχουν χιλιάδες αστυνομικοί ανάμεσα τους στελέχη της ΕΚΑΜ και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ενώ θα υπάρξουν και διακοπές κυκλοφορίας στα σημεία που θα διέρχεται η πομπή των οχημάτων. 


Τούρκοι κομάντος και ελεύθεροι σκοπευτές



Ήδη, στην Αθήνα βρίσκονται τούρκοι αστυνομικοί, μέλη της προσωπικής φρουράς του Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να μελετήσουν μαζί με τους έλληνες αξιωματικούς τους σχεδιασμούς για την ασφάλεια του τούρκου προέδρου.

Εκτός από τους τούρκους αστυνομικούς, στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας του Ερντογάν περιλαμβάνονται τούρκοι κομάντος και θωρακισμένα αυτοκίνητα.

Παράλληλα, από την πλευρά της Ελλάδας, ο σχεδιασμός προβλέπει κινητοποίηση των μονάδων της ΕΚΑΜ, εξονυχιστικός έλεγχος των χώρων από τους οποίους θα περάσει ο τούρκος πρόεδρος από ομάδα πυροτεχνουργών, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται σε ταράτσες σε σημεία - κλειδιά της διαδρομής του Ερντογάν.

Οι άνδρες της τροχαίας θα κλείνουν τα σημεία από τα οποία θα περνάει ο τούρκος πρόεδρος, ενώ εξετάζεται η απαγόρευση συγκεντρώσεων.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια