Είστε επίμονοι, ισχυρογνώμονες και πεισματάρηδες; Δείτε τι μπορείτε να κερδίσετε!Είστε άνθρωποι που η ισχυρογνωμοσύνη, η επιμονή, το πείσμα και η συνεχής ενασχόληση με κάτι είναι ιδιότητες που σας χαρακτηρίζουν;

Τότε, μάλλον, είστε τυχεροί, καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα, αυτά μπορούν να αποδειχτούν τα κλειδιά για τη μακροζωία!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ρώμης και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο μελέτησαν 29 άτομα ηλικίας μεταξύ 91 και 101 ετών, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν χειρότερη σωματική υγεία από συγγενείς τους ηλικίας 51 έως 75 ετών.

Όσον αφορά, ωστόσο στην ψυχική υγεία, οι γηραιότεροι -κάτοικοι εννέα χωριών στο Cilento της νότιας Ιταλίας- βρέθηκαν να είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι οι νεότεροι συγγενείς τους, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα χρόνια που ακολουθούν προσδίδουν μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας.

Επίσης, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η υψηλή αυτοπεποίθηση, η έντονη αίσθηση ελέγχου των καταστάσεων και  η ικανότητα λήψης αποφάσεων ήταν πιο έντονη στους αιωνόβιους.

«Η αγάπη των ανθρώπων για τη γη τους, την ιδιοκτησία τους, τους δίνει ένα στόχο, ένα σκοπό για να ζήσουν», εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης Anna Scelzo. «Αυτή είναι η ζωή μου και δεν πρόκειται να την εγκαταλείψω» είναι η βασική σκέψη των γηραιότερων ανθρώπων, εξηγεί η ίδια.


Πηγή: vita.gr
_