Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Τριήμερο του τρόμου» για την ΕΛΑΣ λόγω Γρηγορόπουλου - Ερντογάν


Για ενα τριήμερο «υψίστου κινδύνου» με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν την ερχόμενη Πέμπτη, την 9η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και την
δίκη, το πρωί της Τετάρτης, στο Εφετείο για συμβόλαιο θανάτου στην "υπόθεση Energa" που έχει συσχετισθεί με την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ετοιμάζεται η ΕΛΑΣ.

Με κύριο φόβο των επιτελών της Κατεχάκη ότι «αν υπάρχουν εκτεταμένα επεισόδια και καταστροφές στην Αθήνα, με μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις το βραδυ της 6ης Δεκεμβρίου θα υπάρξει καταπόνηση των αστυνομικών δυνάμεων και θα επηρεασθούν πιθανον τα μεγάλα μέτρα ασφαλείας που θα αρχίσουν λίγες ώρες αργότερα με την άφιξη του Τούρκου Προέδρου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σε εκείνες τις ώρες μπορεί να κριθούν όλα...»

Ηδη υπάρχει διαρκής κινητοποίηση της ΕΛΑΣ και συνεχή μέτρα ασφαλείας με φρούρηση κεντρικών περιοχών της Αθήνας ακόμη και με ελεύθερους σκοπευτές ενώ στα μέτρα ασφαλείας για την 6η Δεκεμβρίου προβλέπονται «ειδικοί παρατηρητές ασφαλείας» αλλά και μέριμνα για επιθέσεις ύστερα από «παγίδες με παραπλανητικές αναγγελίες» τροχαίων , κλοπών κλπ.

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη υποστηρίζουν ότι η σύλληψη, προ μίας εβδομάδας των εννιά Τούρκων μελών της οργανωσης DHKP-C περιορίζουν σχετικά τους κινδύνους που μπορεί να διατρέξει ο Τούρκος Πρόεδρος στην διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του στην Ελλάδα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της ΕΛΑΣ έχουν σειρά πληροφοριών για τα σχέδια των Τούρκων ενόπλων, όμως θα υπάρξουν σχετικές αναφορές πιθανόν μετά την αναχώρηση από την χώρα του κ Ερντογάν.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν έχουν αποκλείσει την δράση ασύλληπτου πυρήνα ενόπλων ενώ άγνωστες παραμένουν κι οι προθέσεις ελληνικών ενόπλων οργανώσεων.

'Ομως, τα στελέχη της ΕΛΑΣ φοβούνται ότι ακόμη και μία ενέργεια μικρομεσαίου βεληνεκούς ή «ακτιβισμού» στην διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου μπορεί να έχει μεγαλο αντίκτυπο ή και δυσμενείς επιπτώσεις . Οι επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη επισημαίνουν ακόμη ότι «οι αντιδράσεις που υπάρχουν κατά του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εντός κι εκτός Τουρκίας είναι πιθανόν να φανούν και σε κάποια φάση της παρουσίας του στην Αθήνα ή στην Θράκη. Εξάλλου στις περισσότερες επισκέψεις του Τούρκου Προέδρου στην Ευρώπη έχουν υπάρξει διάφορα απρόοπτα.Προσπαθούμε να συνεργασθούμε με τους Τούρκους αξιωματούχους κι τους υπευθύνους ασφαλείας του Τούρκου Προέδρου. Χωρίς αυτό να είναι το ευκολότερο πράγμα στο κόσμο κι υπάρχουν ήδη ορισμένα προβλήματα...»

Οι αστυνομικοί ακόμη εκτιμούν ότι «ο αναρχικός χώρος φαίνεται να έχει μία νέα δυναμική μετά την ανακατάληψη του κτιρίου της οδού Καλλιδρομίου ενω οι αντιεξουσιαστές φαίνεται να επιζητούν μία "ρεβάνς" από τις αστυνομικές δυνάμεις για τον περιορισμό της δράσης τους στην επέτειο του Πολυτεχνείου».

 Οι προστριβές που υπήρχαν στον αναρχικό χώρο σχετικά με την κατάληψη του Πολυτεχνείου και τον τραυματισμό της δικηγόρου κ Αναστασίας Τσουκαλά δεν ξέρουμε αν τελικά αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για εκτεταμένα κρούσματα βίας στην Αθήνα..

Στον αντιεξουσιαστικό χώρο φαίνεται να υπάρχει μία σχετική σύγχυση. Ομως αυτό δεν σημαίνει τίποτα και προσπαθούμε την Τετάρτη ν αποφύγουμε έκρηξη επεισοδίων ή άλλου τύπου επίθεση...« Η ημέρα χαρακτηρίζεται σε σχετική ενημέρωση της ΕΛΑΣ ώς "αυξημένης επικινδυνότητας " κι ήδη οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε δύο αυτοψίες στον χώρο όπου θα κινηθούν οι διαδηλωτές της 6ης Δεκεμβρίου .

Ακόμη προβλέπεται η κίνηση μοτοσυκλετών της ΕΛΑΣ που θα είναι έμφορτοι με πυροσβεστήρες για να περιορίζουν τις καταστροφές από εμπρηστικές επιθέσεις.

Ακόμη έκτακτα μέτρα ασφαλείας θα υπάρχουν το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου στο Εφετείο Αθηνών όπου θα μεταφερθούν Αλβανοί κρατούμενοι που έχουν συσχετισθεί με την δολοφονία του 54χρονου ποινικολόγου κι οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για συμβόλαιο θανάτο δικηγόρου το Νοέμβριο του 2014.

Ορισμένοι από αυτούς εμφανίζεται να σχεδίαζαν αιματηρή απόδραση από το κτίριο της οδού Δέγλερη ή από νοσοκομείο της Αθήνας όπου θα επιδιώξουν να μεταφερθούν-σύμφωνα με καταθέσεις που έχουν δοθεί- με επίκληση αιφνιδιαστική αδιαθεσία ή υποτιθέμενη "κρίση επιληψίας". Με τους επιτελείς της ΕΛΑΣ να εξετάζουν κι άλλα ενδεχόμενα...


Βασίλης Λαμπρόπουλος - tovima.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια