Ημικρανίες: Τι μπορούν να αποκαλύψουν για την κατάσταση της υγείας σου;Όταν υποφέρει κάποιος από ημικρανίες, νιώθει έναν αφόρητο πόνο έχοντας την αίσθηση ότι υπάρχουν μέσα στο κεφάλι του χιλιάδες σφυριά.

Αυτό που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι σημάδι για κάτι πιο σοβαρό που μπορεί να επιβαρύνει την υγεία μας.

Μια καινούργια έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Αμερικανικό Ίδρυμα Ημικρανιών (American Migraine Foundation) στο περιοδικό The BMJ, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως τα άτομα που βίωναν συχνά ημικρανίες ήταν πιο επιρρεπή στο να παρουσιάσουν καρδιακά προβλήματα όπως έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Τα άτομα που παθαίνουν συχνά ημικρανίες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν από εγκεφαλικό συγκριτικά με τα άτομα εκείνα που δεν παρουσιάζουν πονοκεφάλους.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν δεδομένα από 115.541 ανθρώπους ηλικίας 25 με 42 ετών για να διαπιστώσουν αν είχαν παρουσιάσει καρδιακά προβλήματα. Περίπου το 15% των ανθρώπων που είχαν ημικρανίες, είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν σοβαρές επιπλοκές στη καρδιά.

Βασισμένοι όμως στα αποτελέσματα των δεδομένων, οι ερευνητές διαφώνησαν πως οι ημικρανίες μπορεί να θεωρηθούν επικίνδυνες για την υγεία της καρδιάς, τονίζοντας πως δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποια ανησυχία. Το προτιμότερο είναι να παρακολουθείς με μέτρο την υγεία σου και να συμβουλεύεσαι το γιατρό σου για τις όποιες ανησυχίες έχεις σχετικά με τις ημικρανίες σου.


Πηγή: manslife.gr
_