Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρήτη: Νέα στοιχεία για την απόπειρα δολοφονίας του ψυχιάτρου

Στοιχεία για το άτομο που πυροβόλησε εναντίον του ψυχίατρου Δημήτρη Στριμπάκου προκύπτουν από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη
διάθεση της ΕΛ.ΑΣ υπάρχει το video από τις κάμερες ασφαλείας εξωτερικού χώρου που διαθέτει επιχείρηση η οποία βρίσκεται επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Από την ανάλυση του υλικού φαίνεται ότι στις 20.09.33 ώρα πριν εμφανιστεί το αυτοκίνητο του ψυχιάτρου στο χώρο, έχει καταγραφεί μια μοτοσικλέτα, ερχόμενη επί της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με κατεύθυνση από την παραλιακή οδό Σ. Βενιζέλου, προς το χώρο στάθμευσης, να μπαίνει μέσα στο χώρο, να σταματάει κοντά στο σημείο όπου έγινε η απόπειρα δολοφονίας και ο οδηγός της μηχανής να σβήνει τα φώτα. Στη συνέχεια έγινε η επίθεση και στις 20.13, λίγα δευτερόλεπτα μετά την αποχώρηση του Δ. Στριμπάκου, ο οδηγός της μηχανής άναψε τα φώτα της μοτοσικλέτας και αποχώρησε, ενώ φάνηκε από τη βόρεια είσοδο του χώρου στάθμευσης προς την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με κατεύθυνση την παραλιακή.

Οι αστυνομικοί έχοντας στη διάθεσή τους και άλλα video συμπεραίνουν ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας που προαναφέραμε, είναι ο άνθρωπος που προσπάθησε να σκοτώσει το θύμα. Η μηχανή που χρησιμοποίησε για να προσεγγίσει το χώρο και για να διαφύγει από αυτόν είναι τύπου scooter, λευκού χρώματος, χωρίς όμως να είναι δυνατή η ταυτοποίηση του ατόμου  που επέβαινε σε αυτή, καθώς δε διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του, παρά μόνο ο σωματότυπός του.


Το ίδιο άτομο και στην πρώτη απόπειρα σε βάρος του;


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δ. Στριμπάκος στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 είχε καταγγείλει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας (λίγα λεπτά πριν τις 20.30) κάτω από τη γέφυρα της εθνικής οδού Ηρακλείου Αγίου Νικολάου κι ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητό του, είχε δεχτεί πυροβολισμούς. Συγκεκριμένα, είχε καταγγείλει ότι άγνωστο άτομο, το οποίο επέβαινε σε άγνωστου τύπου μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού έστρεψε προς το μέρος του κάποιο αντικείμενο, το οποίο ήταν καλυμμένο με ύφασμα, ενώ ακούστηκαν δύο «ξηροί κρότοι» σαν πυροβολισμοί, οι οποίοι συνοδεύτηκαν από ανάλογη λάμψη. Αμέσως μετά το άτομο που πυροβόλησε διέφυγε προς την περιοχή Κορώνη Μαγαρά. Και σε εκείνη την επίθεση, ο κ. Στριμπάκος είχε εκφράσει υπόνοιες προς την πλευρά της πρώην συζύγου του.


Πώς αποφεύχθηκε η δολοφονία


Από τα όσα φέρεται να είπε ο κ. Στριμπάκος στην Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν αφού είχε φύγει από το ιατρείο του για να πάει με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του. Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο χώρο στάθμευσης,  πυροβόλησε στην αριστερή πλευρά του οχήματος, τουλάχιστον τρεις φορές χωρίς όμως να τον πλήξει

Ο κ. Στριμπάκος όταν ρωτήθηκε είπε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν αντιλήφθηκε τις κινήσεις του δράστη ούτε και κατάφερε να συγκρατήσει κάποιο χαρακτηριστικό, γιατί ανέπτυξε αμέσως ταχύτητα και απομακρύνθηκε από το χώρο στάθμευσης. Ο ίδιος με το αυτοκίνητό του έφτασε μέχρι το φαρμακείο που βρίσκεται επί της οδού Καλοκαιρινού, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αφού πήρε εξιτήριο, πήγε στην Ασφάλεια. Εκεί, ανέφερε ότι το μόνο άτομο που θεωρεί ότι θα μπορούσε είτε να διαπράξει ή να υποκινήσει τη σε βάρος του επίθεση είναι το άτομο που αργότερα συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, αναφέροντας ότι «πρόκειται για διαταραγμένη προσωπικότητα»


Τα ευρήματα


Όταν το αυτοκίνητο του ψυχιάτρου μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, από τη Σήμανση διαπιστώθηκε είχαν σπάσει τα τζάμια στις πόρτες της αριστερής πλευράς του οχήματος και το τζάμι της δεξιάς πόρτας του συνοδηγού. Επίσης, στο παρμπρίζ υπήρχαν δύο οπές, καθώς επίσης και μια Τρίτη οπή, στην μπροστά δεξιά μεταλλική κολόνα του αυτοκινήτου.  Από την εξερεύνηση του αυτοκινήτου βρέθηκαν θραύσματα βολίδας πυροβόλου όπλου, , τα οποία περισυλλέχθηκαν Επίσης στο προσκέφαλο του οδηγού υπήρχε μια διαμπερής οπή στην ίδια νοητή ευθεία με την οπή του παρμπριζ, προφανώς από βλήμα πυροβόλου όπλου, «γεγονός που καταδεικνύει την ανθρωποκτόνο πρόθεση του δράστη»

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι από την εξερεύνηση στο χώρο όπου έγινε το περιστατικό βρέθηκε ένα πλαστικό ποτήρι και μία κάλτσα ενώ πραγματοποιήθηκαν σαρώσεις με σαρώσεις με βαμβακοφόρους στειλεούς (dna) και τα δείγματα εστάλησαν στη ΔΕΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί μετά την κατάθεση του θύματος, αναζήτησαν το άτομο, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Στριμπάκος και το πρωί της 15ης Δεκεμβρίου προσήγαγαν στην Ασφάλεια όπου και συνελήφθη. Στο χώρο εργασίας του και στο αυτοκίνητό του δεν βρέθηκε κάτι που να σχετίζεται με την υπό έρευνα υπόθεση, ενώ από τον κάδο απορριμμάτων στο σπίτι της βρέθηκαν δύο γόπες τσιγάρων.

Θάνος Περβολαράκης
ΠΑΤΡΙΣ

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια