Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μαζιώτης και Ρούπα καταγγέλουν ότι τους μετέφεραν χωρίς τη θέλησή τους στο νοσοκομείο των φυλακών


Δημοσιεύουμε κείμενο, που λάβαμε εκ μέρους των Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα: Α)Σήμερα  12/12, ο αρχιφύλακας φυλακών Κορυδαλλού Λαμπράκης έβαλε την εξωτερική φρουρά για 2η φορά
στις γυναικείες φυλακές και πήραν τον Νίκο Μαζιώτη στο νοσοκομείο των φυλακών δηλώνοντάς του ότι υπάρχει εισαγγελική εντολή,για ακούσια νοσηλεία.
Είναι η 2η φορά που μας επιβάλλεται παράνομη μεταφορά και κράτηση σε νοσοκομείο. Έχουμε ήδη δηλώσει ότι ακούσια νοσηλεία με εντολή εισαγγελέα είναι παράνομη. Ο γιατρός του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού Γεωργούλας που υπέγραψε την 1η φορά ότι πρέπει να μεταφερθούμε σε εξωτερικό νοσοκομείο είχε δηλώσει στον Μαζιώτη: ‘‘Αν θες να αυτοκτονήσεις, κάνε το αλλού’’.
 Αυτή η στάση του δείχνει ότι η απόφαση της Υπηρεσίας και της κυβέρνησης είναι να μας εξοντώσουν ενώ ο ίδιος ο Γεωργούλας, όπως του δήλωσε η Ρούπα, δεν είναι γιατρός, είναι υπάλληλος ενός εισαγγελέα.
Το ίδιο ισχύει για κάθε γιατρό στις φυλακές που εκτελεί παράνομες εισαγγελικές εντολές. Προφανώς το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς τώρα που κρατούν τον Μαζιώτη παρά την θέλησή του στο νοσοκομείο των φυλακών. Όσο για τη φράση του Γεωργούλα ‘‘περί αυτοκτονίας’’ του Μαζιώτη είναι κατάπτυστη όπως και ο ίδιος που την ξεστόμισε.
Η απεργία πείνας είναι δικαίωμα κάθε κρατούμενου, είναι ένα έσχατο μέσο αγώνα για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων του. Η φράση αυτή δεν αρμόζει σε γιατρό, αλλά σε κρατικό όργανο βασανισμού.
Η ακούσια νοσηλεία με εισαγγελική εντολή είναι παράνομη σε όσους έχουν πλήρη συνείδηση των πράξεων τους.
Ο σωφρονιστικός κώδικας για το ζήτημα της Απεργίας Πείνας λέει στο άρθρο 31 παράγραφος 3, ότι για κάθε είδους ιατρική παρέμβαση σε απεργό πείνας ‘’συνεκτιμώνται η προσωπικότητα του κρατουμένου, οι επιδιώξεις του και η σταθερότητα της απόφασής του’’.
Συνεπώς για εμάς, καμία παρέμβαση δεν μπορούν να κάνουν σε οποιαδήποτε φάση της απεργίας ακόμα και αν κινδυνεύαμε απ’ αυτή.
 Η ακούσια νοσηλεία είναι παράνομη για ελεύθερους ανθρώπους. Για τους κρατούμενους ,αρκεί να υπάρχουν πειθήνια όργανα – γιατροί που να εφαρμόζουν παράνομες εισαγγελικές εντολές προσβάλλοντας έτσι την ελεύθερη βούληση και την αξιοπρέπεια των κρατουμένων απεργών πείνας.
Να θυμίσουμε ότι με εντολή του εισαγγελέα Σπηλιώτη και με εντολή του αρχιφύλακα Λαμπράκη καθώς και του διοικητή της εξωτερικής φρουράς εφαρμόστηκε πάνω μας βία από τους ένοπλους της εξωτερικής φρουράς (λαβές, κεφαλοκλείδωματα  κ.λ.π) και ενώ βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο της απεργίας πείνας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή μας.
Είναι αναμενόμενο ότι  παράνομη εισαγγελική εντολή θα ασκήσουν πάλι ‘‘και  με τη βία’’ πάνω στη Ρούπα τις επόμενες ώρες ή μέρες. Όλος ο φασισμός της Υπηρεσίας των φυλακών και της κυβέρνησης περνάει από πάνω μας.
Αυτή τη φορά, οι γιατροί Καψωκόλης και Σακελλαρίου δήλωσαν αρχικά στον Μαζιώτη ότι έχει δίκιο. Όμως στην παρέμβαση του εισαγγελέα Σαββαϊδη αυτή τη φορά να μην τον αφήσουν να φύγει από το νοσοκομείο υπέκυψαν και εκτέλεσαν την εντολή του.

Η στάση της Υπηρεσίας όσον αφορά την απομόνωση του Μαζιώτη είναι ίδια.
 ‘‘Ο Μαζιώτης δεν πρόκειται να βγει από την απομόνωση για λόγους ασφαλείας’’ μας δηλώνει ο διευθυντής Γιαννακόπουλος.
Τόσο το υπουργείο όσο και ο εισαγγελέας της φυλακής Σαββαϊδης δήλωσε πως υπεύθυνος γι’ αυτό το ζήτημα είναι ο Γιαννακόπουλος. Και αυτός επικαλείται το μετανοημένο πρώην μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, τους υπόλοιπους κρατούμενους του υπογείου και τους Πυρήνες της Φωτιάς.
Πέρα από το γεγονός ότι εμείς έχουμε δηλώσει σε όλους στην Υπηρεσία και στον ίδιο τον διευ/ντή Γιαννακόπουλο ότι αυτό είναι πρόσχημα για να μην βγει ο Μαζιώτης από την απομόνωση, συνήγορός μας έχει θέσει στον ίδιο τον διευ/ντή το ερώτημα αν τελικά αυτός έχει τον έλεγχο της φυλακής για να επικαλείται τέτοια ζητήματα. Σε αυτή την ερώτηση που έγινε μπροστά εκτός από τον ίδιο τον διευθυντή της φυλακής Γιαννακόπουλο, τον αρχιφύλακα Λαμπράκη και τον ίδιο τον εισαγγελέα Σαββαϊδη, διαβεβαίωσαν την συνήγορό μας ότι ο Μαζιώτης θα βγει από την απομόνωση.
Τώρα, ο Γιαννακόπουλος επανέρχεται στην αρχική του θέση με την αιτιολόγηση που προαναφέραμε. Εμείς επιμένουμε ότι αυτά είναι προσχήματα. Όμως αυτή η επιμονή δείχνει τελικά ότι οι υπόγειες συνδιαλλαγές και συμφωνίες με τους εν λόγω ‘‘πολιτικούς κρατούμενους’’ είναι δεδομένες καθώς βολεύουν και την Υπηρεσία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να παραμείνει ο Μαζιώτης σε απομόνωση. Και όλα αυτά όταν βρισκόμαστε στην 32η ημέρα απεργία πείνας και πλέον είναι σαφές ότι κοινός στόχος όλων των παραπάνω είναι η εξόντωσή μας, αφού εμείς πίσω δεν κάνουμε.
Αν αποδεχτούμε ότι υπεύθυνος για την αρνητική στάση της Υπηρεσίας να βγει ο Μαζιώτης από την απομόνωση, είναι όντως ο Γιαννακόπουλος, τότε είναι αυτός που θα γίνει ο εκτελεστής μας. Εκτελεστής είναι και ο υπουργός Κοντονής  που κωφεύει τόσο για το αίτημά μας για το άρθρο 11 όσο και για τα πρωτοφανή που συμβαίνουν στις φυλακές Κορυδαλλού, τα οποία προφανώς βολεύουν τόσο τον ίδιο όσο και την κυβέρνησή του.

Η απεργία πείνας συνεχίζεται μέχρις εσχάτων και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

  ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ – ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Β) Σήμερα και ενώ γραφόταν αυτό το κείμενο, στις 10μ.μ,  οι αρχιφύλακες των φυλακών Κορυδαλλού με την εξωτερική φρουρά μπήκαν εκ νέου στις γυναικείες φυλακές, πήραν  την Πόλα Ρούπα και την μετέφεραν στο νοσοκομείο των φυλακών όπου κρατούνται και μεταφέρονται εκεί μόνο άντρες κρατούμενοι.
Η Πόλα Ρούπα κρατείται μόνη της  σε ειδικό χώρο κράτησής. Αρνήθηκε και η ίδια οποιαδήποτε ιατρική εξέταση και ζήτησε να δει την γραπτή εντολή του εισαγγελέα  για την ακούσια νοσηλεία της ( η εντολή ήταν προφορική).
Η μεταφορά και κράτηση για ακούσια νοσηλεία είναι πράξη παράνομη και εγκληματική. Προσβάλλει την ελεύθερη βούληση και την αξιοπρέπεια των απεργών πείνας και τον αγώνα τους για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια