Κι όμως, το κερί του αυτιού μας μπορεί να μας πει πολλά για την υγεία μας!Το να διατηρείτε τα αυτιά σας καθαρά είναι θέμα υγιεινής.

Πολλοί ωστόσο αγνοούν πως το κερί στ’ αυτιά έχει και μια προστατευτική λειτουργία ενώ είναι ένα δείγμα της υγείας μας.

Ο καθαρισμός των αυτιών θέλει ιδιαίτερη προσοχή ενώ το χρώμα του «κεριού» μαρτυρά περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε!
  1. Αν το κερί έχει χρώμα γκρι: Αν το κερί έχει χρώμα γκρι, χωρίς να υπάρχουν άλλα συμπτώματα, τότε δεν υπάρχει τίποτα για να ανησυχείς. Πιθανότατα είναι σκόνη.
  2. Αν δεις λίγο αίμα: Αν καθαρίζοντας τα αυτιά σου προσέξεις λίγο αίμα, τότε αυτό έχει να κάνει με το τύμπανο. Σε αυτήν την περίπτωση τα αυτιά σου μπορεί να επηρεαστούν από λοιμώξεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ωτίτιδα. Γι’ αυτό αξίζει να επισκεφτείς ένα γιατρό.
  3. Αν το κερί έχει χρώμα καφέ: Aν το κερί είναι λίγο πιο σκούρο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είχες περάσεις ένα διάστημα άγχους.
  4. Αν το κερί είναι μαύρο: Αν συμβεί μόνο μια φορά, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά αν σε πιάνει φαγούρα, η οποία με τον καιρό επιδεινώνεται τότε πρέπει αν δεις ένα γιατρό γιατί μάλλον πρόκειται για μόλυνση.
  5. Αν το κερί είναι άσπρο: Αν το κερί είναι άσπρο αυτό σημαίνει έλλειψη βιταμινών και μικροστοιχείων στο σώμα σου.
  6. Αν το κερί έχει άσχημη μυρωδιά: Αν υπάρχει μια δυσάρεστη μυρωδιά τότε αυτό σημαίνει λοίμωξη και πρέπει να το τσεκάρεις!


Πηγή: ipop.gr
_