Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Για μια ακόμη φορά αναβλήθηκε η δίκη του κατηγορουμένου για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή

Για μια ακόμη φορά αναβλήθηκε η δίκη του κατηγορουμένου για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της
Παντείου Άγγελου Συρίγου, λόγω κωλύματος των συνηγόρων της υπεράσπισης. Αυτή τη φορά
μάλιστα η δίκη αναβλήθηκε επ΄ αόριστον με την υπεράσπιση του καθηγητή να κάνει λόγο στο δικαστήριο για «παρελκυστική τακτική» των κατηγορουμένων με απώτερο στόχο να συνεχιστεί, όπως είπαν, η στοχοποίηση του κ. Συρίγου στο Πανεπιστήμιο.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει αίσθηση τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν καθηγητής της Παντείου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μπροστά από την είσοδο του πανεπιστημίου. Αφορμή ή αιτία για την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Συρίγος αποτέλεσε η παρατήρηση που έκανε σε τρία άτομα που έγραφαν συνθήματα με γκράφιτι σε τοίχο της Παντείου.

Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο κ. Συρίγος σε κατάθεσή του, εκείνη την ημέρα ενώ έβγαινε από το πανεπιστήμιο είδε κάποιον να γράφει στον τοίχο στον πεζόδρομο με σπρέι και αφού τον πλησίασε του είπε: «Αμαρτία δεν είναι αυτό που κάνεις; Κόλλα καλύτερα αφίσες». Τότε, σύμφωνα με την κατάθεσή του, τον πλησίασαν δυο άλλοι δυο νεαροί, οι οποίοι του αφού πρώτα του ζήτησαν να φύγει, του έβαψαν το παντελόνι με σπρέι και στη συνέχεια τον χτύπησαν σε διάφορα σημεία του σώματός του αλλά και στο κεφάλι.

Σήμερα στο δικαστήριο, η δικηγόρος του καθηγητή ζήτησε να μην δοθεί αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς όπως αναφέρθηκε ο κ. Συρίγος εξακολουθεί να είναι στοχοποιημένος στο Πανεπιστήμιο από συγκεκριμένες ομάδες. Όπως δε στο ακροατήριο, καταγγέλθηκε έχει κυκλοφορήσει και αφίσα με τη φωτογραφία του εν είδει επικήρυξης, η οποία αναγράφει: «Αυτός είναι ο φασίστας».

Επιπλέον, η υπεράσπιση του καθηγητή τόνισε πως το αίτημα για αναβολή της δίκης αποτελεί «παρελκυστική τακτική» καθώς με την αναβολή οι κατηγορούμενοι προσπαθούν να διαιωνίσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο πανεπιστήμιο.

Στη σχετική πρότασή του προς το δικαστήριο, ο εισαγγελέας  ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα των κατηγορουμένων, η πρόεδρος ωστόσο αποφάσισε την αναβολή της δίκης επ' αόριστον. Υπενθυμίζεται πως η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης έχει αναβληθεί μια ακόμη φορά λόγω παρέλευσης λειτουργίας του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση τον περασμένο Απρίλιο είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή από το Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο, ο φοιτητής της φιλοσοφικής σχολής, ο οποίος είχε συλληφθεί για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή, μαζί με ένα ακόμη πρόσωπο.

Με την απόφασή του το δικαστήριο είχε καταδικάσει τον νεαρό για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της απειλής. Δεν αναγνώρισε, δε, κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο φοιτητή, ο οποίος δεν παρέστη στο δικαστήριο, αλλά προσκόμισε στο δικαστήριο, μέσω των δικηγόρων του, βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικό πρόβλημα.



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια