Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καθηγήτρια προσέβαλε μαθήτρια γιατί μένει στο “Χαμόγελο του Παιδιού”


Ένα απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε στο 2ο Γυμνάσιο της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και μάλιστα οδήγησε τους μαθητές να προχωρήσουν σε
κατάληψη του σχολείου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», στο συγκεκριμένο περιστατικό, θύτης ήταν μια καθηγήτρια του σχολείου και θύμα μια 14χρονη μαθήτρια που μεγαλώνει στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη.
Η καθηγήτρια αντιλήφθηκε την μαθήτρια να ψιθυρίζει στη διπλανή της την ώρα της παράδοσης και πλησίασε το παιδί λέγοντας του δυνατά και με επιτιμητικό ύφος, «εσείς στο Χαμόγελο του Παιδιού δεν μιλάτε. Μη νομίζεις ότι μπορείς να μιλάς μέσα στην τάξη»
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας το κορίτσι ξέσπασε σε κλάματα και οι συμμαθητές της οργισμένοι πήγαν κατευθείαν στη διευθύντρια του σχολείου για να καταγγείλουν το περιστατικό, αποφασίζοντας παράλληλα να προχωρήσουν σε κατάληψη.
Μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, επιβεβαίωσε το περιστατικό.
 «Δυστυχώς είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις που συμβαίνουν. Υπάρχουν κάποιοι εκπαιδευτικοί που ξεχωρίζουν κάποια παιδιά, τα υποβιβάζουν και τα προσβάλουν. Στην περίπτωση αυτή με δική μας παρέμβαση, το θέμα το χειρίστηκε καλά η διευθύντρια του σχολείου και η καθηγήτρια ζήτησε συγγνώμη από τη μικρή».
 Εξέφρασε δε τη χαρά του που οι συμμαθητές της 14χρονης στάθηκαν στο πλευρό της. «Αν και είναι τιμή όσων παιδιών μεγαλώνουν στο Χαμόγελο, δεν είναι ωραίο να τα στιγματίζεις. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι είναι ακατάλληλοι για εκπαιδευτικοί», ανέφερε.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια