Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρατούμενοι Κορυδαλλού: Ο Βασίλης Βαρελάς αργοπεθαίνει


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τών κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού για την απεργία πείνας του Βασίλη Βαρελά: Εδώ και μέρες παρακολουθούμε τον αργό θάνατο του συγκρατούμενού μας Βασίλη
Βαρελά. Ο Βαρελάς μετά από 20 χρόνια φυλακής, βρίσκεται ξανά φυλακισμένος, χωρίς κανένα στοιχείο, καμία μαρτυρία, κανένα λόγο.
  Οι ανακριτικές αρχές, ουσιαστικά ξαναδικάζουν τον Βαρελά με μοναδικό στοιχείο τον ποινικό φάκελο του παρελθόντος του. Χιλιάδες κρατούμενοι που αποφυλακίζονται, αντιμετωπίζονται ως «συνήθως ένοχοι». Σήμερα λέγεται Βασίλης, χθες Γιώργος και αύριο θα λέγεται Παναγιώτης…. δεν έχουν σημασία τα ονόματα μας, καθώς όλοι μας μπορούμε να γίνουμε μόνιμοι κάτοικοι των φυλακών.
  Την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας και ο ανακριτής της Καλαμάτας που προφυλάκισαν τον Βαρελά γιορτάζουν με τις οικογένειές τους, η οικογένεια του συγκρατούμενού μας καταστρέφεται ηθικά, συναισθηματικά, οικονομικά.
  Με την ιδιαίτερα βεβαρυμμένη υγεία του, ο θάνατος μπορεί να γίνει το δώρο του στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι των δικαστών του.
  Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό που καθυστερούν να πάρουν απόφαση (έχει κατατεθεί ήδη η αίτηση αποφυλάκισής του), ο θάνατος πλησιάζει τον συγκρατούμενό μας. Κι αυτός ο θάνατος έχει ως ηθικούς αυτουργούς τα δικά τους ονόματα.
  Ας αποφασίσουν τελικά αν πραγματικά θέλουν να δικάσουν τον Β. Βαρελά ή να του κάνουν κηδεία.
  Εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε θεατές σε αυτήν την αδικία. Σε κάθε περίπτωση το αίμα του είναι στα χέρια τους.

Κρατούμενοι φυλακών Κορυδαλλού._


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια