Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρχονται νέα αναδρομικά; Θα τα ανακοινώσει ο ΥΕΘΑ;

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι κάτι καλό ετοιμάζεται στο ΥΕΘΑ αυτές τις ημέρες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι πιέσεις που ασκεί το ΥΠΕΘΑ στο υπουργείο
Οικονομικών για να βρεθούν κονδύλια για την επιστροφή των αναδρομικών, έχουν αποδώσει και ετοιμάζεται σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα ορισμένοι επιμένουν ότι αυτό θα είναι το αντικείμενο της ανακοίνωσης σήμερα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει στο ΥΠΕΘΑ.

Από την πλευρά του υπουργείου πάντως δεν έχει ανακοινωθεί ο,τιδήποτε σχετικά με το αντικείμενο της συνέντευξης, που διοργανώνεται εκτάκτως ανάμεσα στις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, κάτι που σίγουρα δεν συνηθίζεται.


Τι σημαντικό θα ανακοινώσει ο ΥΕΘΑ δεν γνωρίζουμε. Ωστόσο ορισμένες πηγές συνδέουν αυτό το σημαντικό με τις αποδοχές των στελεχών που μειώνονται με το νέο μισθολόγιο,   και θα μειωθούν ακόμα περισσότερο τον επόμενο μήνα, ο οποίος δεν θα περιέχει επιστροφές από αναδρομικά, καθώς ολοκληρώθηκε η καταβολή των 36 δόσεων που είχε δώσει η κυβέρνηση Σαμαρά, αποφασίζοντας μερική υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ.

Υπό αυτή την έννοια τα στελέχη θα λάβουν ακόμα πιο μειωμένες αποδοχές τον Φεβρουάριο. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε ξεκινήσει από καιρό η προσπάθεια να εξευρεθούν κονδύλια για να δοθεί έστω το υπόλοιπο 50%,.


Το είχε αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στην Βουλή τον περασμένο Νοέμβριο, λέγοντας ότι "Η κυβέρνηση μελετά την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ". Το επανέλαβε και σε συνέντευξή του σε εφημερίδα λίγες ημέρες αργότερα.


Ο κ. Καμμένος από την πλευρά του στο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» τον Νοέμβριο, τόνισε αινιγματικά:

 "Να σας διαβεβαιώσω, επίσης, ότι μόλις μπορέσουμε, όποιο ποσοστό οξυγόνου και να αποκτούμε, θα δίνεται προς αποκατάσταση αυτής της τεράστιας αδικίας την οποία έχουν υποστεί και τα εν ενεργεία και τα εν αποστρατεία στελέχη".

Βέβαια, στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες δεν φάνηκε να έχει προβλεφθεί κάποιο σχετικό κονδύλι.

Είναι ευχή όλων να έχουν βρεθεί τα χρήματα για να δοθεί το υπόλοιπο 50%, σε όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας, αν και αυτό δεν αποτελεί συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ, καθώς το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει πως οι στρατιωτικοί λόγω του ειδικού καθεστώτος με το οποίο υπηρετούν πρέπει να έχουν και ανάλογες απολαβές.

Και δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία με το νέο μισθολόγιο είδε τις μειωμένες αποδοχές να μειώνονται κι άλλο.

πηγή: armyvoice

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια