Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί είπαν στον Επιτελάρχη οι αστυνομικοί Φθιώτιδας


Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση τής Ένωσης Φθιώτιδας, μετά τη συνάντηση τού προεδρείου με τον Επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ: Στα πλαίσια ενημέρωσης της φυσικής ηγεσίας του Σώματος, για τα
προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε τοπικό επίπεδο, την 30-11-2017 και απογευματινές ώρες, το προεδρείο της Ένωσης μας παρουσία του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ.ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ Γρηγορίου, είχε συνάντηση με τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ.ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ.
      Στη συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκαν τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως η μη επισκευή των υπηρεσιακών οχημάτων από αρχές Οκτωβρίου έτους 2017, η μη χορήγηση της προβλεπόμενης προκαταβολής έναντι οδοιπορικών εξόδων, στο αστυνομικό προσωπικό που αποσπάται για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, η ελλιπής υλικοτεχνική υποδομή και η ανάγκη άμεσης αντικατάστασης του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων, η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού, δια των κονδυλίων που έχουν εξασφαλιστεί μέσω του Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 και η μη χορήγηση διανυκτέρευσης στους υπηρετούντες στο Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Λαμίας, για μεταγωγές προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κακαβιά, καίτοι σε λοιπές Διευθύνσεις Αστυνομίας χορηγείται για αντίστοιχες αποστάσεις, ενώ αναπτύχθηκαν διεξοδικά και οι προτάσεις της Ένωσης μας για καθένα από αυτά.
      Ο κ.Επιτελάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο αστυνομικό προσωπικό για την προσπάθεια  που  καταβάλει υπό δύσκολες  και  αντίξοες  συνθήκες, ενώ δεσμεύτηκε να σταθεί αρωγός στη προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που του αναπτύχθηκαν.
      Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε επί των θεμάτων, ως ακολούθως:                      
       Μη επισκευή των υπηρεσιακών οχημάτων από αρχές Οκτωβρίου έτους 2017 και μη χορήγηση της προβλεπόμενης προκαταβολής έναντι οδοιπορικών εξόδων, στο αστυνομικό προσωπικό που αποσπάται για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών: Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν διορθωτικές κινήσεις στην διαδικασία ελέγχου και ενταλματοποίησης των δαπανών, οι οποίες αναμένεται να επιφέρουν άμεσα αποτελέσματα (ενταλματοποίηση δαπανών ύψους 1.000.000€ εντός της επόμενης εβδομάδας).
       Ελλιπής υλικοτεχνική υποδομή και ανάγκη άμεσης αντικατάστασης του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ακατάλληλα: Η δυσμενής δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, έχει οδηγήσει όλες τις Υπηρεσίες ανά την Επικράτεια σε ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού και οχημάτων, οι οποίες αναμένεται να καλυφθούν από τα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί για την Ελληνική Αστυνομία μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
       Ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού, δια των κονδυλίων που έχουν εξασφαλιστεί μέσω του Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας 2014-2020, αλλά και των λοιπών αξόνων του Π.Ε.Π. 2014-2020: Η όλη διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αναμένεται στο προσεχές μέλλον η προκήρυξη ανοιχτών διαγωνισμών για την προμήθεια οχημάτων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
      Μη χορήγηση διανυκτέρευσης στους υπηρετούντες στο Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Λαμίας, για μεταγωγές προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κακαβιά, καίτοι σε λοιπές Διευθύνσεις Αστυνομίας χορηγείται για αντίστοιχες αποστάσεις: Δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα και δήλωσε υπέρμαχος της τήρησης της νομιμότητας και της ισονομίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΥΡΑΚΗΣ Ανάργυρος
ΔΟΥΜΑΝΑΣ Απόστολος

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια