Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καταγγέλει αστυνομική βία στο Ειρηνοδικείο


Ψήφισμα υιοθέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, χθες, κατά την 37η ειδική συνεδρίασή του, σύμφωνα με το οποίο καταδικάζει απερίφραστα το φαινόμενο αστυνομικής βίας εντός των χώρων
του Ειρηνοδικείου Αθήνας, με αφορμή τα γεγονότα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνει «τη στήριξή του στο αίτημα προστασίας από κάθε διαδικασία πλειστηριασμού αποκλειστικά και μόνο σε ό,τι αφορά την πρώτη κατοικία μικρομεσαίων νοικοκυριών και ζητά την άμεση θεσμική κατοχύρωσή του, χωρίς χρονικούς προορισμούς».
Ακολουθεί ολόκληρο το ψήφισμα:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο το φαινόμενο αστυνομικής βίας, ακόμη και με τη χρήση χημικών, χθες, εντός των χώρων του Ειρηνοδικείου Αθήνας, κατά τη διάρκεια διενέργειας πλειστηριασμών.
Επαναλαμβάνει τη στήριξή του στο αίτημα προστασίας από κάθε διαδικασία πλειστηριασμού ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ σε ό,τι αφορά την ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ και ζητά την άμεση θεσμική κατοχύρωσή του, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στα θύματα της αστυνομικής βίας, μεταξύ αυτών και στον πρώην δήμαρχο Καισαριανής, Θανάση Μπαρτζώκα και ζητά την άμεση αναζήτηση και απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.
Τέλος, επαναδιατυπώνει προς την Κυβέρνηση και τη Βουλή, την ανάγκη ικανοποίησης των αιτημάτων που κατέθεσε με την υπ’ αριθμ. 370/2016 απόφασή του, με έμφαση στην απαγόρευση πώλησης σχετικών δανειακών πακέτων σε funds.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια