Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: Και κερατάδες και δαρμένοι;


Παραθέτουμε την ανακοίνωση τών Αστυνομικών Αθηνών, ύστερα από τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο και τον τραυματισμό των συναδέλφων τους: Για ακόμα μία φορά γίναμε στο ίδιο έργο
θεατές. Όπως εδώ και δεκαετίες, η Ελληνική Αστυνομία κλήθηκε να επωμισθεί μια κυβερνητική επιλογή, την ασφαλή διεξαγωγή των πλειστηριασμών, καθώς δεκάδες συνάδελφοι διατάχθηκαν να λάβουν μέτρα τάξης στο Ειρηνοδικείο ώστε να προστατεύσουν τη διαδικασία.
Με τι εντολές;
    Επί 35 λεπτά τα συγκεντρωμένα άτομα εκδήλωναν επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων με κάθε λογής αντικείμενο και με πρωτοφανές μένος. Ο απολογισμός είναι έξι τραυματίες αστυνομικοί της Υ.ΜΕ.Τ. και ένας αξιωματικός με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο, αφού εισέπνευσε σκόνη από πυροσβεστήρα που επί ώρα τους έριχναν οι συγκεντρωμένοι. Καμία αναφορά σε αυτό, αντίθετα επί 48 ώρες, παρακολουθούμε με τεράστια έκπληξη απίστευτες επικοινωνιακές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, ότι «δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους» ή ότι «έδειραν τον κόσμο», για να γίνουν οι πλειστηριασμοί.
   Θέλουμε να δηλώσουμε απερίφραστα ότι δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας να είναι μόνιμα ή «κερατάδες» ή «δαρμένοι». Κύριοι, δεν κάνουν οι αστυνομικοί τους πλειστηριασμούς και δεν είναι επιλογή τους η παρουσία τους εκεί. Είναι διαταγή της οργανωμένης και ευνομούμενης Πολιτείας.
   Σε ένα Κράτος που θέλει να λέγεται συντεταγμένο, είναι αδιανόητο να στέλνονται οι αστυνομικοί να γίνουν «σάκος του μποξ» για να κατευνασθεί η όποια αγανάκτηση. Αποφασίστε τι θέλετε από τους συναδέλφους που διατάσσετε να εκτελέσουν υπηρεσία στους πλειστηριασμούς ή αλλιώς μη τους στέλνετε.
Η αξιοπρέπειά μας δεν μπαίνει σε ζυγαριά.
    Η Ένωσή μας και μόνο αυτή επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τους τραυματίες  συναδέλφους, δηλώνοντάς τους ότι θα είναι στο πλευρό τους για όποια περαιτέρω νομική ενέργεια επιθυμούν, σε αντίθεση με αυτούς που τους «έστειλαν ως πρόβατα επί σφαγή» και οι οποίοι δε φρόντισαν να ενδιαφερθούν ούτε για την κατάσταση της υγείας τους.
                                                          Για το Δ.Σ.
                     - Ο -                                                                           - Ο -
              Πρόεδρος                                                              Γεν. Γραμματέας                                         
      ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                 ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια