Αντικαταστήστε υγιεινά τρεις ανθυγιεινές τροφές!Έχετε βάλει στόχο για τη νέα χρονιά να τρώτε υγιεινά και να προσέχετε τη διατροφή σας.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστείτε και να χάσετε … γευστικά. Και ο λόγος είναι ότι με μερικές απλές αλλαγές στη διατροφή σας μπορείτε να δείτε μεγάλη διαφορά στην υγεία σας.

Αρχίστε με μικρά βήματα, όπως για παράδειγμα να αντικαταστήσετε τα παρακάτω τρία υλικά με την πιο υγιεινή, αλλά εξίσου γευστική, εκδοχή τους.

Αβοκάντο αντί για βούτυρο ή μαγιονέζα

Το αβοκάντο έχει κερδίσει έδαφος τον τελευταίο καιρό και όλο και περισσότεροι άνθρωποι το εντάσσουν στην καθημερινή τους διατροφή. Πέρα από τα θρεπτικά του συστατικά και τα καλά λιπαρά που προσφέρει, μπορεί να αντικαταστήσει πανεύκολα το βούτυρο ή ακόμα και τη μαγιονέζα, αν το χτυπήσετε λίγο στο multi.

Βρώμη αντί για τριμμένη φρυγανιά

Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε μπιφτέκια ή θα θελήσετε να πανάρετε κοτόπουλο, αφήστε τη φρυγανιά στην άκρη και προτιμήστε λίγη τριμμένη βρώμη. Έχετε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά είναι πιο ελαφρύ.

Χουρμάδες αντί για ζάχαρη

Οι χουρμάδες έχουν ιδιαίτερα γλυκιά γεύση, αλλά επειδή έχουν φυσική φρουκτόζη και όχι επειδή έχουν υποστεί επεξεργασία όπως η ζάχαρη. Μουλιάστε μερικούς χουρμάδες, λιώστε τους και βάλτε τους σε κέικ, smoothies ή παγωτό αντί για ζάχαρη.


Πηγή: huffingtonpost.gr
_