Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι εργασίες του Δ.Σ. της ΠΟΕΥΠΣ

 Οι εξελίξεις στο ζήτημα του νέου ειδικού μισθολογίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Δ.Σ της ΠΟΕΥΠΣ

Η ανακοίνωση:

Συνεδρίασε στην Αθήνα στις 18.12.2017 το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και ασχολήθηκε με την παρουσίαση των κεντρικότερων δράσεων και παρεμβάσεων με έμφαση στα αιτήματα που αφορούν στα μισθολογικά θέματα, ενώ υπήρξε λεπτομερή ενημέρωση για τις ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με την εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου που εφαρμόζεται ήδη.

    Σε συνεργασία και κοινό μέτωπο με τις άλλες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας έχουμε διατυπώσει δημοσίως τη θέση μας με την οποία υπενθυμίζουμε την προχειρότητα, με την οποία συντάχθηκε το μισθολόγιο και ζητάμε ουσιαστικό διάλογο, με την εκπόνηση ενός νέου μισθολογίου που θα ανταποκρίνεται στο πνεύμα και το γράμμα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και επίσης και τις ιδιαιτερότητες (βαθμολογικές κ.λ.π.) των Σωμάτων.

    Έγινε ενημέρωση για τις συναντήσεις που υπήρξαν με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Π.Σ., με στόχο την προώθηση των αιτημάτων μας  καθώς και τα αποτελέσματα των τελευταίων παρεμβάσεων μας με τις θετικές εξελίξεις στα θέματα που αναδείξαμε τελευταία, όπως της άμεσης αποκατάστασης στην  μισθοδοσία των δοκίμων πυροσβεστών και την καταβολή των εκτός έδρας αποζημιώσεων στο προσωπικό πρίν το τέλος του έτους.

  Ο νομικός μας σύμβουλος κ. Πενταγιώτης, αναφέρθηκε διεξοδικά στις δικαστικές διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας μας στο Σ.τ.Ε. καθώς και στις άμεσες  ενέργειές μας προς αποκατάσταση της αδικίας στους συναδέλφους μας που βρίσκονται σε κατάσταση μόνιμης πολεμικής διαθεσιμότητας, οι οποίοι είναι ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

Επίσης έγινε ενημέρωση για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις ποινές του προσωπικού και της αναγκαίας αναπροσαρμογής τους, για την απόφαση του ΤΕΑΠΑΣΑ, όπου οι κρατήσεις εξορθολογίζονται από μηδενική βάση, επ’ ωφελεία του Ταμείου που παραμένει πλεονασματικό, αλλά κυρίως των ασφαλισμένων, καθότι δεν αυξάνονται για την πλειοψηφία οι ασφαλιστικές εισφορές και επιπλέον, τα εφάπαξ παραμένουν σταθερά.

 Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους πολιτικούς φορείς, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη-συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από την κα Γιώτα Κοζομπόλη Βουλευτή Μεσσηνίας και τον κ. Γεώργιο Μαλαγκωνιάρη από το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του Κόμματος.

  Διεξήχθη εν συνεχεία ιδιαίτερη και σε βάθος συζήτηση για πολλά θέματα, όπως η ενίσχυση του Π.Σ. μέσα από την θετική εξέλιξη με την μονιμοποίηση των  Πυροσβεστών Τριετούς Υποχρέωσης όπου αναμένεται αρχές Φεβρουαρίου, ο νέος Κανονισμός Μεταθέσεων και η ανάγκη ομοιόμορφης εφαρμογής του ώστε να υπάρχει ισονομία, το Βαθμολόγιο με την ιδιαίτερη επισήμανση ότι το Π.Σ. είναι το μόνο Σώμα Ασφαλείας χωρίς Βαθμολόγιο, θέματα υλικοτεχνικής υποδομής του Π.Σ. (οχήματα, συνεργεία κ.λ.π.), θέματα που σχετίζονται με την πλήρη ή όχι εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου  και την αναγκαιότητα για την έκδοση του Π.Δ. βάσει των διατάξεων του Ν.4336/2015 για τα οδοιπορικά έξοδα.

Οι εκπρόσωποι του Σύριζα από την πλευρά τους αφού ευχαρίστησαν για μια ακόμη φορά τους άνδρες και τις γυναίκες του Π.Σ. για το έργο που επιτελούν, μας γνώρισαν ότι δεδομένου του πλαισίου δεσμεύσεων που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα είναι δύσκολο να μεταβληθούν τα δεδομένα του προϋπολογισμού.

  Το θετικό της συνάντησης είναι τους δόθηκε άμεσα η δυνατότητα, να ενημερωθούν για τα τρέχοντα ζητήματα προκειμένου να τα αναδείξουν, να διατυπώσουν προτάσεις και απόψεις και να συμβάλλουν έτσι στην αντιμετώπισή τους, καθώς συμφώνησαν μαζί μας για την αναγκαιότητα Βαθμολογίου γιατί το νέο Μισθολόγιο σχεδιάστηκε από το ΥΠ.ΕΘ.Α. σύμφωνα με τις ανάγκες των Ε.Δ. συνδέοντας τη χορήγηση του Βασικού Μισθού και των ειδικών επιδομάτων με τον διοικητικό βαθμό μη λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Υπαξιωματικοί του Π.Σ. δεν έχουν βαθμολογική εξέλιξη με τους αντίστοιχους Υπαξιωματικούς των Ε.Δ.

  Τέλος, από τον έντονο διάλογο που υπήρξε σε πολλές από τις στιγμές της συνεδρίασης δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να γίνουν κατανοητές οι θέσεις μας, ώστε να ξεφύγουμε από την λογική της κατάθεσης ενός ακόμα ψυχρού υπομνήματος των θέσεών μας ενώ υπήρξε αμοιβαία δέσμευση για συνέχεια του διαλόγου και της συνεργασίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                    ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια