Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διευκρινίσεις από Ασφάλεια και την Εισαγγελία Κομοτηνής ζητεί το υπουργείο Παιδείας για την "Τουρκική μειονότητα"


Διευκρινίσεις από τις εισαγγελικές αλλά και τις αστυνομικές Αρχές της Κομοτηνής ζήτησε το 

Υπουργείο Παιδείας ύστερα από την αποκάλυψη ότι έγγραφο με αποστολέα τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας της πόλης ζητούσε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, να παράσχει «τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική μειονότητα».
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες».
Διαβεβαιώνει επίσης την ακαδημαϊκή κοινότητα «ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις».
Το θέμα προέκυψε όταν με εισαγγελική παραγγελία, η Ασφάλεια Κομοτηνής ζήτησε εγγράφως από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στοιχεία ταυτότητας και διευθύνσεις κατοικίας του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος (Καθηγητών, Λεκτόρων, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού), του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο - πεδίο - ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική μειονότητα».

Επίσης η τοπική Ασφάλεια ζητούσε από το ΔΠΘ να απαντήσει εάν υπάρχουν δημοσιευμένες μελέτες ακαδημαϊκών ή άλλων έγκυρων μελετητών που να ασχολούνται με το παραπάνω ζήτημα».
kathimerini.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια