Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΚΑ: Η ΔΑΕΘ δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους «ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ» & «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» της ηγεσίας


Με έκπληξη παρακολουθήσαμε το παραλήρημα του συνδικαλιστή της παράταξης ΑΣΠΑ, ο οποίος αδυνατώντας να κατανοήσει την ανακοίνωσή μας με την οποία προτείνουμε τη
δημιουργία δεξαμενής επιθυμούντων συναδέλφων για τη στελέχωση συγκεκριμένης διμοιρίας, μας επιτίθεται και μάλιστα για θέματα τα οποία, όπως αποδεικνύεται, δεν κατέχει.
Απαντάμε λοιπόν με σαφήνεια στη λάσπη και στο λαϊκισμό. Εμείς, ως ΕΚΑ Θεσσαλονίκης προτείναμε συγκεκριμένο τρόπο άντλησης ανθρώπινου δυναμικού για τη δεξαμενή των εθελοντών συναδέλφων, ενώ την τελική απόφαση για την επάνδρωση της διμοιρίας την έχει η διοίκηση της ΥΑΤ. Αυτη θα κάνει τις τελικές επιλογές με γνώμονα το αξιόμαχο της διμοιρίας και την κείμενη νομοθεσία.
ΗΔΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ που έγινε έπειτα και συνδυαστικά και από τις ενέργειες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, για μετακίνηση των διμοιριών με διάθεση (προφανώς προσωρινή μετακίνηση) και όχι ως απόσπαση, για να μην υπάρχει η απώλεια του επιδόματος των ΜΑΤ, ήδη έγινε δεκτή, οπότε οι συνάδελφοι της ΔΑΕΘ δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση σε περίπτωση μετακινήσεων στα Νησιά.
Όσο για τα επιχειρησιακά που το έχετε κάνει «καραμέλα», λόγω έλλειψης συνδικαλιστικής δράσης και επιχειρημάτων, εμείς ουδέποτε ασχοληθήκαμε με τον όποιο επιχειρησιακό σχεδιασμό γιατί πολύ απλά δεν είναι αυτή η δουλειά των Συνδικαλιστών, παρότι βέβαια το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να διασφαλίζει την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας υπέρ των συναδέλφων μας, σε κάθε υπηρεσιακή ενέργεια, ενώ βέβαια και γι’ αυτό έχουμε και άποψη και γνώση, όπως το έχουμε αποδείξει έμπρακτα.
Αυτά είναι θέματα που απασχολούν τη διοίκηση στην οποία κάνετε «πλάτες», αφού είναι ευρέως γνωστό πλέον ότι πολύ συχνά πραγματοποιούνται άτυπες επισκέψεις από εσάς στα γραφεία των υψηλόβαθμων αξιωματικών, μάλλον για αλλότριους σκοπούς από αυτούς του συνδικαλισμού. Πότε άραγε ήταν η τελευταία φορά που θίξατε την καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας, των παράτυπων μετακινήσεων, της έλλειψης εκπαίδευσης, των συνεχόμενων παράτυπων ανακλήσεων ρεπό, ή τη μη τήρηση του Π.Δ. 45/08 «Περί Υγιεινής και Ασφάλειας»; Γνωρίζουν αραγε οι Συνάδελφοι ότι η μηνυτήρια αναφορά που εγινε ως Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ως ΝΠΙΔ δηλαδή και όχι βέβαια ως προσωπικό επίπεδο από εσάς, μπήκε δυστυχώς και αυτή στο αρχείο και ακομα ως προεδρείο δεν τολμήσατε να τους ενημερώσετε;
Αρκετά με την σπέκουλα τις στρεβλώσεις και τα ψέματα. Οι συνάδελφοι της ΔΑΕΘ έχουν και κρίση και άποψη. ΔΕΝ είναι δεδομένοι, ΔΕΝ είναι πρόβατα! Όλα στο φως, όλοι γνωρίζουμε που ανήκουν οι Συνδικαλιστές που πήγαν αποσπάσεις στα νησιά του Αιγαίου, ποιοί έχουν αυτο το Πορφυρογέννητο προνόμιο, αρκετά πλέον!


ekathess.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια