Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταδικάζουν το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου και τους πολίτες της περιοχής - κείμενο αστυνομικού


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του bloko.gr: Ανάστατοι είναι κάτοικοι και φορείς στο Ευπάλιο Δωρίδας μετά την απόφαση της Αστυνομικής Δ/νσης Φωκίδας να «παροπλίσει» το ΑΤ
Ευπαλίου εγκαταλείποντας στο έλεος της εγκληματικότητας ολόκληρη την περιοχή!
 Με απόφαση του Αστυνομικού Δ/ντή Φωκίδας μετακινούνται κάθε Τρίτη άνδρες του Α.Τ. Ευπαλίου στην Άμφισσας λόγω δικαστηρίων μα κυρίως σε κάθε μεταγωγή, με αποτέλεσμα  το Α.Τ. να εγκαταλείπεται μόνο του με ένα Αστυνομικό και χωρίς περιπολικό!  
Και μιλάμε για περιοχή με δύσκολο ανάγλυφο, με  δύσβατο δίκτυο κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες, που μαστίζεται από κλοπές, όχι μόνο στις ερημικές περιοχές και τους θερινούς οικισμούς αλλά ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό, και που αποτελεί δίοδο από και για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Μαλανδρίνου….
 Μάλιστα το συγκεκριμένο Τμήμα απέχει από την Άμφισσα 100χλμ και πολλές φορές οι Αστυνομικοί του Α.Τ. Ευπαλίου αναγκάζονται να διανύσουν 400χιλ. αφού πρέπει να παραλάβουν από την Άμφισσα κρατούμενο ώστε να εξεταστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο και ξανά επιστροφή...
Η δημόσια ασφάλεια των πολιτών, πρωτεύουσα προτεραιότητα για όλους τους ένστολους, και κατά συνέπεια η κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος (βενζίνες, φθορές περιπολικών, service κλπ) καθώς και η τεράστια χιλιομετρική απόσταση, έρχονται σε πλήρη διάσταση με την διαταγή της Διεύθυνσης Οικονομικού,  σύμφωνα με την οποία επιτρέπονται μετακινήσεις  μόνο σε ανελαστικές περιπτώσεις και για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών η για υλοποίηση υπηρεσιακών δράσεων.  
Μετακινήσεις βαρύνουσας σημασίας είναι, η μετάβαση σε τόπο τέλεσης εγκλήματος ανθρωποκτονίας, ληστείας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κ.λπ. Στον τόπο που έχουν προκληθεί ζημιές είτε από φυσικά αίτια είτε από ανθρώπινο παράγοντα (π.χ., εμπρησμός, σεισμός, πυρκαγιά κλπ).
  Σε τόπο όπου έχουν λάβει ή λαμβάνουν χώρα σημαντικά συμβάντα (απόδραση κρατουμένου, λήψη μέτρων τάξης σε σοβαρές κοινωνικές εκδηλώσεις, έλεγχοι σε σημεία που έχουν υποδειχθεί για τη σύλληψη επικίνδυνων προσώπων που έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις, σοβαρά τροχαία ατυχήματα κ.λπ. 
Η εντολή ουσιαστικά προσδιορίζει ως «άσκοπη» και προβληματική, όταν πρόκειται για μετακίνηση αστυνομικών για θέματα ευρύτερης αστυνόμευσης, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις που αφορούν την καθημερινότητα εκτός του ορίου των 60χλμ…
Απορίας άξιο είναι εάν αποτελεί κοινή γραμμή η απόφαση του Δ/ντή, η θέση του Υπουργού και η στάση του Βουλευτή.
Θα ήταν πολύ να ζητήσουν οι πολίτες τα αυτονόητα…;;;; 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια