Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μια ελληνική παρουσία στο θολό περιβάλλον των ευρωπαϊκών διακρίσεων, που όμως υπονομεύθηκε...


Υπήρξε μια απαρατήρητη ελληνική επιτυχία, παρότι εξαρχής, ναρκοθετήθηκε εκ των έσω!

Η αναφορά στην υποψηφιότητα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για
τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή ένα μήνα πριν και μάλιστα την ύστατη στιγμή, της τελευταίας ημέρας κατάθεσης υποψηφιοτήτων, ενώ όλες οι προηγούμενες είχαν υποβληθεί πολλές ημέρες πριν και είχαν "δουλευτεί" τόσο από τους υποψήφιους, όσο και περισσότερο από τους εντεταλμένους αξιωματούχουςτων χωρών και μέσω των διπλωματών και δια μέσου των κυβερνήσεων τους. Στην περίπτωση του κ. Μουζάλα δεν υπήρξε τίποτα σχετικό. το αντίθετο. Η πολύ σημαντική αυτή υποψηφιότητα, υπονομεύθηκε εκ των έσω.


Η διαδικασία εκλογής έγινε στις 23 Νοεμβρίου. Από τους επτά συνολικά υποψηφίους, οι τρεις που επιλέγησαν από τα 47 κράτη-μέλη του Οργανισμού για να διεκδικήσουν στα τέλη Ιανουαρίου τη θέση του Επιτρόπου είναι ο Πιερ- Ιβ Λε Μπορν (Pierre-Yves Le Borgn) από τη Γαλλία με 31 ψήφους, ο Γκόραζντ Κλεμέντσιτς από τη Σλοβενία (Goran Klemencic) με 29 και η Ντούνια Μιγιάτοβιτς (Dunja Mijatovic) από τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη με 26 ψήφους.

Η υποψηφιότητα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα αναδείχθηκε τέταρτη, συγκεντρώνοντας 20 ψήφους.


Στον Γιάννη Μουζάλα πιστώνεται από τις Βρυξέλλες η θετική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και ιδιαίτερα η επιμελής τήρηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Επιπλέον, ο Γιάννης Μουζάλας έχει μακρά ιστορία ως ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετέχοντας σε κοινωνικά κινήματα και όντας ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Γιατρών του Κόσμου. Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 αποστολές στην Ασία και την Αφρική, ορισμένες από τις οποίες σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις ανθρωπιστικών κρίσεων, ενώ ως μαιευτήρας και χειρουργός – γυναικολόγος πραγματοποίησε το 1999 τον πρώτο στην Ελλάδα τοκετό στο νερό.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια