Η σαρδέλα μπορεί να είναι μία οικονομική επιλογή, αλλά
υπερέχει σε θρεπτικά συστατικά σε σημείο που να θεωρείται υπέρτροφή!
Η σαρδέλα, ως ζωική τροφή, μας παρέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Αυτό όμως που την κάνει να
ξεχωρίζει και να εντάσσεται στην κατηγορία των υπερτροφών είναι το είδος των λιπαρών που παρέχει. Η
σαρδέλα μάς προσφέρει σημαντικές
ποσότητες ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό
επειδή δεν μπορεί να τα συνθέσει. Γι’ αυτό πρέπει να του τα παρέχουμε συχνά
μέσω της διατροφής μας. Η επάρκεια στα ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων ολικής
χοληστερίνης, αλλά και της LDL χοληστερίνης, που θεωρείται επιβλαβής. Η
κατανάλωση, λοιπόν, της υπερτροφής σαρδέλας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα
συμβάλλει στην καλύτερη υγεία των αιμοφόρων αγγείων της καρδιάς.
Μην ξεχνάτε ότι:
- Οι σαρδέλες είναι φρέσκες όταν δεν έχουν έντονη μυρωδιά, τα μάτια τους είναι αστραφτερά και το σώμα τους στιλπνό.
- Δεν πρέπει να τις ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, γιατί στεγνώνουν, αλλά ούτε και σε πολύ υψηλή, γιατί πικρίζουν. Η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 180° C.
Πηγή: vita.gr
_
0 Σχόλια